Borssikeitto
Borssikeitto kuuluu meillä koko perheen suosikkiruokiin ja valmistan sitä yleensä ison kattilallisen, josta riittää muutamaksi päiväksi. Blogissa olen aikaisemmin julkaissut kasvisborssikeiton ohjeen.
Tällä kertaa valmistin borssikeiton lihaliemeen ja lisäsin keittoon pannulla rapeaksi paistettuja pekonikuutioita. Borssikeitosta tuli herkullista ja se nautittiin tietysti smetanan kerta.
Maistuva pekoni-borssikeitto
Ainekset
- 500 g
- valkokaalia
- 1 kpl
- sipuli kuutioituna
- 4 kpl
- punajuuria
- 4 kpl
- porkkanoita
- 2 0
- valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1 rkl
- öljyä kuullottamiseen
- 2 l
- lihalientä
- 3/4 dl
- valkoviinietikkaa
- 2 kpl
- laakerinlehteä
- 2 rkl
- tuoreita timjamin lehtiä
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 1/2 tl
- suolaa myllystä
- 170 g
- pekonia
- 120 g
- smetanaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Suikaloi kaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Kuori punajuuret ja porkkanat, raasta karkeaksi raasteeksi.
Kuori ja kuutio sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan.
Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta timjamilla, laakerinlehdillä, mustapippurilla, suolalla ja valkoviinietikalla.
Anna borssikeiton kiehua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.
Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Nosta paistettu pekoni talouspaperin päälle valumaan.
Lisää paistettu pekoni borssikeiton joukkoon ja anna kiehua vielä 15 minuutin ajan.
Tarjoile borssikeitto smetanan kera.