Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Balsamico-punajuuret

Paahdetut punajuuret nousevat ihan uudelle tasolle, kun punajuuret maustaa balsamicolla eli balsamiviinietikalla. Kun mukaan heittää vielä reilusti yrttejä häviää kilo punajuuria hetkessä. Balsamico-punajuuret sopivat ruoan lisukkeeksi ihan sellaisenaan. Balsamico-punajuuret voi tarjoilla myös alkuruokana vuohenjuuston kera tarjottuna. Uunissa paahdetut balsamico-punajuuret sopivat myös salaattiin, josta tulossa resepti blogiin.

Balsamico-punajuuret

Ainekset

1 kg
punajuuria
½ dl
balsamicoa
3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
tuoretta timjamia silputtuna
½ dl
tuoretta rosmariiniä hienonnettuna
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita balsamico, oliiviöljy ja hienonnetut yrtit hyvin keskenään. Sekoita balsamicoseos punajuurilohkojen joukkoon ja laita punajuuret leivinpaperilla peitetylle pellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahda punajuuria uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Tarjoa lisukkeena tai salaatin joukossa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *