Arkimaku: Porkkana-linssikeitto ja paahdetut kikherneet

height=”857″ width=”577″>

Porkka-linssikeittoa syödään meillä usein arkena ja keiton ainekset ovat usein varalla keittiön kaapeissa. Porkkana-linssikeitto on nopea valmistaa ja maistuu mainiosti koko perheelle. Tosin lapsille en ole hiiskunutkaan, että keittoon on jemmattu linssejä. Kotona tämän ruoan nimi onkin porkkanakeitto ja lapset syövät sitä hyvällä ruokahalulla. Lapsiperheissä kannattaa ruoat osata markkinoida oikein, muuten ruokapöydässä kuulee usein kommentin en tykkää vaikkei ruokaa ole vielä edes maistettu ;).

Itse käytän tähän keittoon mietoa currytahnaa (intialaista currytahnaa esim. rajah), koska porkkana-linssikeittoa syö koko perhe. Miehen kanssa saatamme lisätä omiin keittokulhoihimme vielä sambal olek -chilitahnaa antamaan lisää potkua. Lapset tykkäävät kun keiton kera on tarjolla raejuustoja. Perheemme aikuisille paahdoin tällä kertaa kikherneitä, jotka oli maustettu samalla currytahnalla kuin porkkana-linssikeittokin. Paahdetut kikherneet ovat todella herkullinen ja terveellinen vaihtoehto naposteluun, lisää ehdotuksia paahdettujen kikherneiden maustamiseen löytyy linkistä. Keiton kanssa on tullut tarjottua myös murustettua fetaa ja suolalla sekä sitruunamehulla maustettua tahinia.

height=”883″ width=”578″>

 

Porkkana-linssikeitto

Ainekset

1 kg
porkkanoita
1 kpl
sipuli
2 tl
currytahnaa
½ kpl
kasvisliemikuutio
1,2 l
vettä
400 g
kookosmaitoa purkissa
2 dl
punaisia linssejä
Tarjoiluun
1 kpl
purkki säilöttyjä kikherneitä
1 tl
currytahnaa
1 rkl
rypsiöljyä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori ja kuutioi sipuli sekä porkkanat. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota currytahnaa ja kuutioitua sipulia hetki. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutio. Huuhtele linssit hyvin lävikössä ja lisää kattilaan, anna kiehua noin 5 minuutin ajan. Lisää kuutioidut porkkanat ja lisää tarvittaessa vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes porkkanat ovat kypsiä. Lisää kookosmaito ja anna keiton olla hetki liedellä. Soseuta keitto blenderissä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.

Huuhtele kikherneet lävikössä ja valuta hyvin. Sekoita currytahna rypsiöljyyn, sekoita hyvin kikherneiden joukkoon. Levitä kikherneet leivinpaperilla peitetylle pellille. Paahda kikherneitä 200 asteisessa kiertoilmauunissa noin 10-15min. Vahdi etteivät kikherneet pääse palamaan. Tarjoile keiton kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *