ArkiMaku: Mustakaali-pekonipasta
height=”1305″ width=”870″>
Arki on todella alkanut ja syksykin vaanii helteistä huolimatta nurkantakana. Arjen kiireiden keskellä tarvitaan helppoja ja nopeita arkireseptejä. Parhaiden arkireseptien ainekset löytyvät lähikaupastakin matkalla päiväkodista kotiin. Yksi meidän perheen ruokakriisien pelastaja resepti on pekonipasta.
Pekonipastaa on myös todella helppo varioida. Löysin kaupasta ensimmäistä kertaa mustakaalia ja pakkohan sitä pussillinen ostaa. Mustakaali päätyi arkena piristämään pekonipastaa ja sopi erinomaisesti pastaan. Mustakaalin sijaan voit käyttää myös lehtikaalia. Blogissa on julkaistu aikaisemmin luksusversio pekonipastareseptistä: Kanttarelli-pekonipasta.
height=”1330″ width=”887″>
Mustakaali-pekonipasta
Ainekset
- 100 g
- mustakaalia
- 1 kpl
- sipuli
- 170 g
- pekonia
- 2 dl
- kermaa
- 1 tl
- sitruunan raastettua kuorta (luomu)
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- 400 g
- spagettia
- 0
- parmesaania raastettuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Laita pastavesi kiehumaan. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja kuutioi sipuli. Poista mustakaalista lehtiruoti ja leikkaa mustakaali sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuutioi pekoni ja laita pekonikuutiot kylmään pannuun. Kuumenna pannu ja paista pekonikuutiot rapeiksi. Nosta valumaan talouspaperin päälle. Kaada pannulta turha rasva pois. Kuullota kuutioitua sipulia muutama minuutti. Lisää paloiteltu lehtikaali ja paista vielä muutama minuutti. Lisää pannuun paistettu pekoni ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike spagetin joukkoon, tarjoa raastetun parmesaanin kera.