Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Arki maku: Currykaalikeitto

Huh mikä viikko! Flunssa saapui meille kylään ja vanhempien yöunet ovat jääneet niin lyhyiksi, ettei viitsi sitä edes miettiä. Onneksi huomenna on jo perjantai ja toivottavasti viikonloppuna ehtii hiukan ladata akkuja (nukkua).

Rajah currytahnaa löytyy aina talvella meidän jääkaapistamme. Sillä saa helposti taiottua makua arkisiinkin ruokiin. Tuppaa tukkoisinkin nenä hiukan auekeamaan näillä mausteilla. Keitosta tuli todella hyvää ja maistui koko perheelle. Jos lapset eivät ole tottuneet reippaasti maustettuun ruokaan kannattaa currytahnan määrä puolittaa. Perinteisemmän kaalikeiton ohjeen löydät täältä.

Arki maku: Currykaalikeitto

Ainekset

400 g
sika-nautajauhelihaa
0
öljyä paistamiseen
2 rkl
rajah currytahnaa
1 kpl
sipuli
600 g
valkokaalia
4 kpl
valkosipulin kynttä
3 kpl
porkkanoita
400 g
tomaattimurskaa
2 l
vettä
2 rkl
kanafondia
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista jauheliha kypsäksi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun odottamaan.

Leikkaa kaali suikaleiksi. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää currytahna. Paista muutama minuutti. Lisää sipuli ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää suikaloitu kaali ja valkosipulit, kuullota muutama minuutti. Lisää vesi, fondi ja tomaatti murska, kuumeenna kiehuvaksi. Lisää porkkanat ja jauheliha. Keitä kunnes porkkanat ovat kypsiä. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *