Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Aprikooseilla ja pistaaseilla täytetty porsaan ulkofile

height=”1256″ width=”837″>

Itsenäisyyspäivän illallisella herkuttelimme täytetyllä porsaan ulkofileerullalla. Ulkofileen täytteeksi laitoimme tällä kertaa pekonia, aprikooseja ja pistaaseja. Jouluisamman rullasta saa vaihtamalla aprikoosit luumuihin. Lopputulos on varmasti yhtä herkullinen.

Lisukkeeksi valmistin porkkanaa ja palstenakkaa. Juuresviipaleita keitin n. 5 minuuttia suolaisessa vedessä ja valutin hyvin. Tämän jälkeen sulatin nokareen voita pannulla ja paistoin porkkanaa sekä palsternakkaa muutaman minuutin ajan. Maustoin juurekset suolalla ja pippurilla sekä tuoreella hienonnetulla rakuunalla. Herkullista tuli.

Kastike ei valitettavasti onnistunut yhtä hyvin kuin illallisen muut ruoat, joten jätetään tällä kertaa tämä ohje julkaisematta. Aina ei voi kaikki onnistua. Suosittelen kuitenkin kastiketta ulkofilee rullan seuraksi, jos tarjoat sen keitettyjen perunoiden kera. Jos lisukkeena on esimerkiksi kermaisia valkosipuliperunoita, ei kastike ole välttämättä tarpeen.

Aprikooseilla ja pistaaseilla täytetty porsaan ulkofilee

Ainekset

1,5 kg
porsaan ulkofileetä
170 g
pekonia
1 dl
kuorittuja pistaaseja
12 kpl
kuivattuja aprikooseja
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
0
paistinarua
0
öljyä paistamiseen
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota ulkofilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen valmistusta. Leikkaa ulkofileen keskelle viilto miltei loppuun asti. Avaa filee kuin kirja ja nuiji kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pekonit tasaisesti fileen päälle. Lisää aprikoosit toiseen reunaan. Rouhi pistaaseja hiukan veitsellä ja ripottele fileelle. Aloita fileen kääriminen rullalla siitä reunasta, missä aprikoosit ovat. Sido fileerulla tiukasti paistinarulla. Kuummenna öljy pannussa ja ruskista ulkofileen pinta huolellisesti. Nosta ulkofileerulla uunivuokaan ja kiinnitä paistomittari. Nosta uuniin 150 asteeseen ja paista kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Kääri fileerulla folioon ja anna levätä puolisen tuntia. Irroita narut ja viipaloi. Tarjoa haluamasi kastikkeen kera.

Kommentit (2)

  1. annamaria

    Kuulostaapa ihanalta, aprikoosi sopii kyllä niin hyvin possun kanssa.

  2. Minna_A

    Annamaria, niin sopii ja täytyy joskus kokeilla luumullakin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *