Parsa-tomaattisalaatti

Marinoitu parsa sopii erinomaisesti salaatteihin. Uunissa kuivatut miniluumutomaatit ovat kuin karkkia ja sopivat parsan kanssa yhteen todella hyvin. Parsa-tomaattisalaattiin tuli siis uunissa kuivattuja miniluumutomaatteja, parmesaania, villirucolaa, basilikaa, punasipulia ja pinjansiemeniä.

Tarjoilin parsa-tomaattisalaattia grillatun lihan lisukkeena ja salaatti maistui koko perheelle erinomaisesti. Tämä parsa-tomaattisalaatti jää taatusti perheemme luottoreseptiksi, jota tulemme valmistamaan useita kertoja.

Parsa-tomaattisalaatti

Ainekset (4 annosta)

½ annosta
marinoitua vihreää parsaa
200 g
miniluumutomaatteja
½ dl
tuoretta basilikaa ohuiksi nauhoiksi leikattuna
½ kpl
punasipuli renkaiksi leikattuna
1½ kpl
villirucolaa ruukussa
2 rkl
pinjansiemeniä
1 dl
parmesaania ohuiksi lastuiksi leikattuna
3 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 3 h 00 min

Tee näin:

Valmista ½ annos marinotua parsaa salaattia varten, resepti löytyy linkistä.

Puolita miniluumutomaatit ja asettele leivinpaperilla peitetylle pellille.

Kuivata miniluumutomaatteja kierotilmauunissa 130 asteessa kolmen tunnin ajan.

Asettele villirucolat ja basilika tarjoiluvadille. Viipaloi punasipuli ja lisää salaattiin.

Lisää salaattiin parmesan lastut, marinoitu parsa ja kuivatut miniluumutomaatit.

Paahda pinajansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat väriä ja lisää salaattiin.

Viimeistele parsa-tomaattisalaatti parsojen marinointiliemellä.

Tarjoile parsa-tomaattisalaatti heti.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *