Kokonaisena grillattu porsaan sisäfilee
Viikonloppuisin päivällinen valmistuu jo poikkeuksetta grillissä. Tällä kertaa grillasimme porsaan sisäfileen kokonaisena. Harvensin rehevää salviaa ja tein yhden suosikkimarinadeistani. Morttelissa paukutin salvian, valkosipulin ja merisuolan ihanalta tuoksuvaksi vihreäksi tahnaksi. Joukkoon vielä sitruunamehua ja mustapippuria niin salviamarinadi oli valmis.
Porsaan sisäfileen käärin vielä ilmakuivattuun kinkkuun ennen grillausta. Porsaan sisäfileen lisäksi grillasimme tietysti parsaa ja uusia perunoita. Paahdoin vielä uunissa terttukirsikkatomaatteja. Suorastaan ihana illallinen. Jälkikäteen tuli mieleen, että hollandaisekastike olisi kyllä sopinut myös hyvin tähän annokseen.
Kokonaisena grillattu porsaan sisäfilee
Ainekset
- 600 g
- porsaan sisäfileetä
- 0
- ilmakuivattua kinkkua
- 0
- coctailtikkuja
- Marinadi
- 1 kpl
- kourallinen tuoreita salvian lehtiä
- 3 kpl
- valkosipulin kynsiä
- 2 tl
- karkeaa merisuolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl
- sitruunan mehua
- 1 rkl
- rypsiöljyä grillaukseen
- Muut ainesosat
Tee näin:
Ota porsaan sisäfilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Valmista marinadi nuijimalla salvianlehdet, merisuola ja valkosipulin kynnet tahnaksi morttelissa. Lisää marinadin joukkoon mustapippuri ja sitruunan mehu. Hiero marinadi porsaan sisäfileen pintaan hyvin. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia.
Kiedo ilmakuivatut kinkut porsaan sisäfileen ympärille ja kiinnitä coctailtikuilla. Ripottele pinnalle hiukan öljyä ennen grillausta.
Kinnitä paistimittari porsaan sisäfileen paksuimpaan kohtaan. Grillaa porsaan sisäfilettä joka puolelta kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Kääri porsaan sisäfilee folioon ja anna levätä vähintään 15 minuuttia. Leikka grillattu porsaan sisäfilee muutaman sentin paksuisiksi viipaleiksi.