Kesäloman paras lounas

Lupasin edellisessä postauksessa kertoa lisää kesäkurpitsapihvien kanssa nautituista lisukkeista. Teki mieli valmistaa tsatsikia, mutta mökiltä ei siihen hätään löytynyt kurkkua saatikka kreikkalaista jogurttia. Puuttuvat ainekset tuli tällä kertaa korvattua mökin kasvimaalta haetuilla avomaakurkuilla ja kermaviilillä. Lopputuloksena oli siis tsatsiki suomalaisittain :). Herkulliselta maistui tämäkin versio.

Tsatsikin lisäksi lounaalla oli tarjolla fetaa ja kasviksia. Viipaloin lautaselle tomaatteja, punasipulia, paprikaa ja avokadon.  Kesäkurpitsapihvit ja lisukkeet kasattiin ohuiden pannuleipien päälle. Pannuleipä taitettiin taskuksi ja sitten vaan koko komeus ääntä kohden. Hiukan sottaista puuhaa, mutta herkullista.

 

 

Pannuleivät

Ainekset

2 dl
vettä
2 dl
täysjyväspelttijauhoja
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Anna taikinan seistä noin 15 min. Jaa taikina viiteen osaan. Kaulitse taikinan palat ohuiksi leiviksi hyvin jauhotetun leivinpaperin päällä.

Kuumenna pannu kuumaksi ja siirrä leipä leivinpaperin avulla pannuun. Paista molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan. Tarjoile heti.

Avomaakurkkutsatsiki

Ainekset

2 kpl
Avomaakurkkuja
200 g
Kermaviiliä tai kreikkalaista jogurttia
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
2 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl
sitruunan mehua
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Pese avomaakurkut ja halutessasi voit ne myös kuoria. Raasta avomaakurkut karkeaksi raasteeksi ja laita siivilään. Ripottele raasteeseen hiukan suolaa ja anna kurkkuraasteen valua 10 minuuttia. Purista ylimääräinen neste pois kurkkuraasteesta.

Sekoita kurkkuraaste ja kermaviili tai jogurtti. Itse käytin tällä kertaa kermaviiliä, koska sitä sattui mökillä olemaan. Tsatsikista tukee tällöin löysempää kuin jogurttia käytettäessä. 

Lisää hienonnettu valkosipulin kynsi, tuoreet yrtit ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita hyvin. Peitä tsatsiki kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi. Tarjoile esimerkiksi kesäkurpitsapihvien kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *