Grillattu Vesimeloni & Feta
Vesimelonien grillausta piti kokeilla jo viime kesänä, mutta jostain syystä se vain jäi. Kesäkuun helteillä tuli vihdoin ja viimein mökillä kokeiltua. Grillattu vesimeloni yllätti maullaan positiivisesti. Varmasti grillaamme toistekin vesimelonia.
Vesimelonin kanssa tarjottavaksi grillasimme fetaa. Lämmin oreganolla maustettu feta sopi äärettömän hyvin yhteen vesimelonin kanssa. Mökin kasvimaalta haettu oregano tuoksui ihanalta grillauksen aikana ja antoi fetajuustolle mukavasti makua.
Annos viimeisteltiin kalamata oliiveilla (jotka unohtuivat kuvista), grillatun sitruunan mehulla ja uudella punasipulilla. Lopputuloksena oli mahtava alkupala helteisen päivän grillijuhliin. Toivottavasti helteitä on edessä viikon päästä alkavan kesäloman kunniaksi.
Grillattu Vesimeloni & Feta
Ainekset
- 1 kg
- vesimelonia (Punnittu kuorineen noin 1/2 vesimeloni)
- 200 g
- fetajuustoa
- 0
- tuoretta oreganoa
- 2 rkl
- oliiviiöljyä
- 1/2 kpl
- sitruuna
- 1-2 kpl
- uusi punasipuli
- 0
- mustapippuria myllystä
- 1 dl
- mustia kalamataoliiveja
- Muut ainesosat
Tee näin:
Leikkaa vesimeloni noin 2cm paksuisiksi viipaleiksi. Sudi vesimeloni viipaleihin öljyä ennen grillaus. Grillaa vesimeloniviipaleita muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta. Grillaa sitruunan puolikasta grillissä leikkauspinta alaspäin noin 15 minuuttia.
Poista feta pakkauksesta ja valuta talouspaperin päällä noin 10 minuuttia. Vaihda talouspaperin tarvittaessa valituksen aikana. Muotoile kolminkertaisesti foliosta reunallinen “vuoka” fetaa grillausta varten. Laita feta foliovuokaan ja lisää ruokalusikallinen oliiviöljy sekä tuore oregano. Grillaa fetaa kunnes fetajuustoa reunat ovat saaneet väriä noin 15-20 minuuttia.
Kokoa annos asettelemalla vesimeloni viipaleen tarjoilulautaselle. Jaa feta käsin paloiksi ja lisäälautaselle. Viipaloi uusi punasipuli ja lisää annokseen. Viimeistele annos mustapippurilla, tuoreella oreganolla, kalamata oliiveilla, oliiviöljyllä ja sitruunanmehulla.