Salaatti Grillatuilla Nektariineilla
Pidän paljon nektariinien, pekonin ja auran yhdistelmästä. Blogista löytyykin resepti auralla täytetyistä pekoniin käärityistä nektariineista. Olin ajatellut perjantaina illalla hemmotella itseäni ja rakasta siippaani nektariini-pekoni-aurasalaatilla. Ensimmäinen viikko kesäloman jälken töissä oli nimittäin uuvuttanut molemmat. Lomarytmin muuttaminen arkirytmiksi ei (taaskaan) onnistunut ennen töihin paluuta.
Joka kesä nektariini-pekoni-aurasalaattia tulee tehtyä näihin aikoihin, kun nektariinit ovat parhaimmillaan. Valitettavasti miehen kaupasta tuomat nektariinit eivät olleet ihan kypsiä. En halunnut muuttaa ruokasuunnitelmia ja odottaa nektariinien kypsymistä, joten hiukan epäkypsät nektariinit päätyivät grilliin. Nektariinien grillaaminen toi niihin kaivattua makeutta, jonka jälkeen salaatti oli ihan täydellistä.
Pekoni ja aura toivat salaattiin suolaisuutta ja sitruunainen salaatinkastike kaivattua raikkautta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!
Salaatti Grillatuilla Nektariineilla
Ainekset
- 4 kpl
- nektariinia
- 0
- öljyä grillaamiseen
- 2 kpl
- uutta sipulia
- 150 g
- pekonia
- 100 g
- auraa
- 1 kpl
- frisee salaattia
- salaatinkastike
- 3 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- 2 rkl
- sitruunamehua
- 1 tl
- hunajaa
- 1 rkl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Puolita nektariinit ja sudi puolikkaat öljyllä. Grillaa molemmita puolilta, kunnes nektariinin puolikkaat ovat saaneet väriä. Paista pekoni rapeaksi pannulla tai uunissa grillivastusten alla, nosta pekonit talouspaperin päälle valumaan. Huuhtele salaatti ja kuivaa hyvin. Viipaloi sipulit ja murustele aurajuusto. Sekoita salaatti, sipulit ja aura hyvin keskenään. Lisää salaattiin paloiteltu pekoni ja grillatut nektariinin puolikkaat. Sekoita kaikki salaatinkastikkeen ainekset hyvin keskenään ja ripottele salaatin pinnalle. Tarjoile heti.