Tuliset Nyhtöpossu Enchiladat

Flunssa on meneillään olevalla viikolla ollut ikävä vieras meillä. Aina kun nenä alkaa vuotaa otan aseiksi tautia vastaan chilin ja valkosipulin, välillä myös inkiväärin sekä hunajan. Chiliä ja valkosipulia päätyi tällä kertaa runsain mitoin herkullisiin ja tulisiin enchiladoihin. Tein kerralla todella ison annoksen ettei sairastamisen keskellä tarvitsisi muutamaan päivään vaivautua ruokaa laittamaan.

Nyhtöpossu, revitty possu, ylikypsä possu… Rakkaalla reseptillä on monta nimeä, nimestä huolimatta aina yhtä suuren suosion meillä saa. Blogiarkistosta löytyykin todella monta reseptiä termeillä ylikypsä ja revitty possu.

Revityn possun rippeet ovat meillä usein päätyneet pizzoihin ja tortillapizzoihin. Sain päähäni tällä kertaa kokeilla ylikypsää possua 90 -luvun hittireseptiin enchiladoihin. Vaikka ysäri meiningillä mentiin oli lopputulos todella herkullinen. Ehkä vähän liiankin herkullinen, sillä ei tästä nyt niin moneksi päiväksi meille riittänyt kun olin laskeskellut.

 

Nyhtöpossu enchiladat

Ainekset

900 g
luullista porsaan lapaa
2 rkl
texmex mausteseosta (ohjeeseen linkki valmistusohjeessa)
400 g
tomaattimurskaa
2 kpl
sipulia
2 kpl
solo-valkosipulia
4 kpl
adobokastikkeeseen säilöttyjä chipotle chilejä (la costena)
2 rkl
adobokastiketta chipotle chili säilykkeestä
12 kpl
vehnätortillaa
2 kpl
punasipulia
2 kpl
suippopaprika
0
tölkillinen mustia papuja (go green)
1 tl
texmex maustetta (ohjeeseen linkki valmistusohjeessa)
0
paseerattua tomaattia (mutti)
0
tuoretta korianteria (ruukullinen)
100 g
juustoraastetta
2 kpl
lime
0
ranskankermaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota porsaan lapa hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Hiero texmex -mausteseos lapaan. Kuori ja lohko sipulit sekä valkosipulit. Laita lapa ja sipulit uunivuokaan tai pataan. Hienonna chipotle chilit ja sekoita ne sekä adobokastike tomaattimurskaan. Poista halutessasi siemenet chileistä. Kaada tomaattimurska lihan päälle. Jos käytät uunivuokaa peitä se tiiviisti foliolla. Jos käytät pataa laita kansi tiiviisti päälle. Nosta uunivuoka tai pata uuniin 150 asteeseen ja anna hautua kolmesta neljään tuntiin.

Nosta lapa pois uunivuoasta ja poista luu sekä rasvakerros. Riivi liha haarukoilla suikaleiksi. Kuori ja kuutioi punasipulit. Kuutioi paprikat. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää paprikat ja riivitty liha. Paista hetki. Lisää ½ porsaan haudutusliemestä sekä paseerattu tomaatti. Mausta texmex mausteella. Valuta pavut hyvin ja lisää joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

Hienonna korianteri ja lisää täytteeseen, säästä osa tarjoiluun. Öljyä uunivuoka. Täytä tortillat lihatäytteellä, kääräise rullalle ja laita vuokaan. Lusikoi tortillojen päälle ½ possun haudutusliemestä ja juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on muuttunut kullanruskeaksi.

Tarjoile enchiladat vihersalaatin, tuoreen korianteri, ranskankerman ja limen kera.

TexMex -mausteseos

Ainekset

1 tl
chilirouhetta (myös chilijauhe käy)
1 tl
savustettua paprikajauhetta
2 tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
valkosipulijauhetta
2 tl
oreganoa
1 tl
mustapippuria myllystä
2 tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa kaikki mausteet kulhoon ja sekoita hyvin. Purkita mausteseos ilmatiiviiseen maustepurkkiin. Käytä esimerkiksi jauhelihan ja broilerin maustamiseen. Mausteseos on riittoisaa ja riittää noin kolmeen ruoanlaitto kertaan.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *