Helppoa arkiruokaa lehtikaalista
Lehtikaali on selvästi saavuttanut viime vuosina suosiota ja sitä löytyykin nykyään hyvin kaupan hyllyiltä. Olen yrittänyt itsekkin laehtikaalia kasvattaa kasvimaalla, mutta huonoin tuloksin. Ensimmäisenä vuonna lehtikaalien taimet söivät lehtokotilot ja toisena vuonna ainoa lehtokotiloista selvinnyt taimi päätyi lasten hiekkakakun koristeeksi. Taidan kuitenkin vielä yrittää ensi vuonna, jos kolmas kerta toden sanoisi.
Tällä kertaa käytin lehtikaalia lounasmunakkaaseen edelliseltä aterialta jääneiden perunoiden kera. Viimeisen silauksen tämä herkullinen lounas sai gruyere juustosta. Helppoa ja herkullista, enempää ei arkiruoalta voikaan vaatia.
Lehtikaali-perunamunakas
Ainekset
- 1 rkl
- voita
- 1 kpl
- sipuli
- 250 g
- lehtikaalia
- 5 kpl
- keitetty peruna
- 7 kpl
- kananmunaa
- 1 dl
- gruyere juustoraastetta
- 1/2 tl
- suolaa
- 0
- mustapippuria (myllystä)
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuumenna pannu ja lisää voi. Kuullota sipulia hetki. Poista lehtiruoti lehtikaalim lehdistä ja suikaloi. Lisää lehtikaali pannuun ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää perunat ja paista hetki, mausta suolalla ja pippurilla.
Vatkaa munat sekaisin ja kaada pannuun. Sekoita hiukan. Ripottele juusto pinnalle ja nosta kansi päälle. Anna olla miedolla lämmöllä, kunnes munakas on hyytynyt.