Tasoittavaa tarjolla

Kaupallinen yhteistyö: Talola Design Oy

Design Talon sisustusta vaille valmiiseen pakettiin ei kuulu tasoitetyöt. Olin jo keväällä seuraillut Facebookin Raksakimppa-ryhmässä keskusteluja aiheesta ja ottanut selville muutamia hyviä tekijöitä. Loppukevät oli kuitenkin niin kiireinen töiden puolesta, että yksinkertaisesti unohdin laittaa tarjouskyselyt ajoissa liikkeelle. Toki epäselvyyttä oli hieman aikatauluissakin eli siitä milloin viimeiset sisäseinät tullaan levyttämään ja talo luovutetaan meidän ”harteillemme”. Touko-kesäkuun vaihteessa sain lopulta aikaiseksi laittaa asiasta useampaan paikkaan kyselyn. Pyysin alustavasti tarjousta vain seinien ja kattojen ylitasoituksesta. Huomasin heti, että sain liudan lisäkysymyksiä mailiini ja puhelimitse. Paljonko on tasoitettavaa pinta-alaa, miten tehdään ikkunoiden ja ovien smyygit? Apua! En minä tiedä!

 

Yhtenä iltana laskeskelin, että tasoitettavaa kattopinta-alaa tulee olemaan noin 60 neliötä. Kylpyhuoneet tulee puupaneelilla ja olohuone sekä isoin makuuhuone rimakatolla. Seinien yhteispinta-alaksi sain noin 250 neliötä. Tosin myöhemmin ajattelimme, että vaatehuoneet voimme tehdä seinien osalta itse, sillä ne tulevat olemaan joka tapauksessa lattiasta kattoon kaapistoa. Smyygeistä kirjoitan joskus ehtiessäni ihan erillisen postauksen, sillä tästä taruolentoa muistuttavasta sanavekkulista olen oppinut muutaman viikon sisällä aika paljon!

 

Sitten niihin tarjouspyyntöihin. Parista paikasta emme saaneet tarjousta lainkaan. Muutamasta paikasta tuli ilmoitus, että koko kesä on jo varattuna. Tässä vaiheessa tuli jo pelko persuuksiin, että mä olen niiiiiiin myöhässä tämän tarjouspyyntöprojektin kanssa! Yksi firma sanoi, että ei tee lainkaan pelkkiä tasoituksia vaan tarjous tulee aina maalattuna (pohjamaalaus + 2 x maalaus). Halusimme kuitenkin tehdä maalaukset itse, sillä se me kyllä itsekin handlataan. Yksi firma oli melkein tulossa paikalle antamaan arviota, mutta ei sitten kuitenkaan tullut. Toisen firman edustaja kävi paikan päällä tilanteen arvioimassa ennen tarjouksen antoa ja pikaisesti heiltä tarjouksen saimmekin. Se tosin ylitti aika reilusti asetetun budjetin. Sitten näin tuttavani Facebook-päivityksen. He ovat noin kuukauden edellä omassa raksaprojektissaan ja juuri saaneet tasoitustyöt teetätettyä. Kehuja sateli kovasti työn laadusta, joten päätin kysyä tästä firmasta vielä tarjousta. Sain muuten myös suosituksen kysyä tarjousta pohjamaalattuna, sillä silloin näkee paremmin, että onko työnjälki riittävän hyvää ja työmiesten on helpompi tehdä mahdolliset korjaukset.

 

Sain Talola Designilta budjettiimme sopivan tarjouksen. Tämä onkin muuten hassu sanaleikki! Talopaketti tulee Design Talolta ja tasoitetyöt hoitaa Talola Design. Mulla kun on tunnetusti huono nimi muisti, niin tämä sanojen kääntöleikki helpottaa ainakin meikäläistä. Kyseinen firma toimii pääosin Keski-Suomen ja Pirkanmaan alueella, mutta onneksi joustivat ja sain heidät hommiin Järvenpäähän. Painotin vielä, että työn jälki on oltava erinomaista sillä suurin osa seinistä tulee olemaan maalattuja ja tarkkuutta vaaditaan erityisesti kolmen seinän kohdalla, johon on tulossa epäsuora valaistus. Pienen haasteen loi aikataulu. Työmiehillä oli sopiva rako seuraavan viikon perjantaista lähtien, joten meidän oli saatava kaikki kuntoon ennen sitä. Ikkunoiden suojauksen lupasimme hoitaa itse. Parina edellisenä päivänä ennen tasoitemiesten saapumista painoimme pitkää päivää, josta lyhyttä postausta täällä.

 

Miehet saapuivat sovitusti paikalle perjantaina illasta. Mieheni kävi tsekkailemassa työvaihteita lauantaina, kun minä olin Jukolassa Venlojen viestiä suunnistamassa. Sunnuntaina pääsin oman reissun jälkeen paikan päälle katsomaan missä mennään. Ja TODELLA HYVÄLLE NÄYTTI! Jututin työmies-Jarkkoa ja kyselin projektin eri vaiheista. Jarkko sanoi, että työ on edennyt hyvin ja yllätyksiä ei ole ilmennyt. Seinät ovat olleet suorat ja helposti tasoitettavissa. Vitsailin siinä samalla, kun seurasin Jarkon työnäytettä työhuoneen seinää tasoittaessa, että jos jonkun seinän ryssit, niin valkkaa tämä seinä, sillä siihen tulee tapetti. Ei kuulemma ole tapana tehdä huonoa jälkeä. Miehen puheista sai kyllä sellaisen kuvan, että hän haluaa olla tyytyväinen omaan työn jälkeensä. Eli ammattiylpeys on kohdillaan, loistavaa! Kyselin, että onko hionta sitten se homman kettumaisin osuus, niin Jarkon mielestä se oli mukavin osuus! Kun pohjat on tehty hyvin, niin pääsee helpommalla myös siinä hiontahommassa. Varmasti niin totta!

 

Sitten kuvat kertokoot työvaiheista enemmän kuin tuhat sanaa 🙂

 

Saumat nauhoitettiin ja sen jälkeen tasoitettiin sekä hiottiin niin seinistä kuin katosta.

 

 

Kulmiin laitettiin vahvikkeet

 

 

Tasoitemassa näytti ennen ruiskutusta leivontaan sopivalle 🙂

 

Jarkko työn touhussa. Ruiskutettu massa pitää tasoitella samointein.

 

Meidän asentamat muoviviritykset katossa ei ollut sitten se parhain vaihtoehto…

 

Työmiehet korvasivat meidän muoviviritykset tyhjillä tasoitesäkeillä 🙂

 

Hurjan ahkeraa porukkaa ovat Talola Designin Jarkko ja Kimmo. Noin viidessä päivässä pitäisi olla homma taputeltu. Eli muutaman päivän päästä saatte lukea postauksen, jossa ihastellaan sitten lopputulosta! Ja minä pääsen suunnittelemaan paremmin seinän värejä! IHANAA!

 

Kaupallinen yhteistyö: Talola Design Oy:lta saatu alennusta tasoitetyöstä

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *