Ja se pahin mahdollinen sitten tapahtui

Te blogia seuranneet muistanette reilu viikko sitten mun tilityksen siitä, kuinka yritimme siirtää tontille kuljetettua maalämpöpumppua. Ja sehän kippas nurin ihan samalla sekunnilla, kun saimme sen ylös. Noh, juuri sain puhelun. Siellä asennusmiehet olivat nyt tilannetta tutkailleet ja se pahin skenaario oli sitten kuitenkin tapahtunut… Vlogissa aiheesta tilitystä.

 

 

Eli sinä tuleva rakentaja. Ota virheistämme opiksi!

  1. Älä yritä kantaa maalämpöpumppua, painopiste niin korkealla että menee nurin, vaikka neljä miestä on sitä kantamassa.
  2. Huolehdi, että tontilla on tilaa pienelle kaivurille tehdä vaakaputkitukseen liittyvät työt
  3. Ennen asennusta huolehdi, että vesieristys on tehty seinään ja muutenkin seinät siinä kunnossa, että asennus voidaan tehdä. Sen lisäksi meillä on koneen alla ns. tulvari.

 

Tällainen ”pieni este” oli hoidettava alta pois…

 

Illalla pitäisi kantaa nyt vielä ne 160 kiloiset ikkunat sisälle. Toivottavasti tässä tapauksessa vakuutusta ei tarvitse hyödyntää!

Kiitokset kuitenkin Nivoksen henkilökunnalle meikäläisen rauhoittelusta! Asioilla on tapana järjestyä, kunhan ne vakuutusasiat saamme selville vielä…

Kommentit (2)
  1. Tsemppiä! Kuulostaa kurjalta nuo ylimääräiset kiemurat ja ongelmat. Toivottavasti vakuutus kattaa tuo pumpun vaihdon ja saatte uuden ehjänä paikoilleen.

    Ei varmaan ole eka ja ainut maalämpöpumppu joka asennetaan raksalle, luulisi jo löytyvän asentaja / yhteistyökumppanit jotka osaa hoitaa kuljetuksen ja asennuksen niin ettei tuollaista turhaan tapahdu.
    Tai sitten valmistajan tulisi harkita tavaran toimittamista kahdessa osassa kuljetuksen helpottamiseksi. Plus ne selkeät ohjeet!

    1. Kiitokset tsempeistä! En olisi uskonut, että niitä vielä tässä vaiheessa tarvitaan, kun virallisesti ”meidän osuus” ei ole vielä kunnolla alkanutkaan! 😀 Joo, ehkä ongelmana näissä on se, että kuljetusfirma eli alihankkija toimittaa ja toinen firma asentaa. Ja todellakin pitäisi Stiebelille antaa palautetta, että tekevät tästä selkeämmät ohjeet, niin onnistuu siirto helpommin! Ikean kalusteiden rakennusohjeista voisi ottaa oppia ja tehdä vaikka YouTubeen video! Tuntuu jotenkin järjettömältä kutsua aina nosturiauto nostelemaan, kun olisi periaatteessa kahden miehen kannettavissa. Kyseessähän oli huima 20 metrin matka… Vakuutusasiat selvinnee onneksi piahkoin, mutta ei tässä hirveästi nukuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *