Multitaskausta

Varoitus! Nyt tulee pitkä tilitysteksti. Jos et jaksa lukea, niin samaa asiaa tekstin lopussa olevassa vlogissa.

 

Kulunut viikko on taas ollut kiireinen ja yöunet ovat jääneet turhan vähille. Huomaan stressaavani sellaisista asioista, jotka ovat mulle turhan epäselviä. Olen monen toimijan ristitulessa, kun pyrimme aikatauluttamaan eri asioita. Huomaan herääväni kuudelta tikkkana, vaikka voisin nukkua kahdeksaan. Kierroksia on siis liikaa. Onneksi korkeapaine ja aurinkoiset kelit pitävät silti mielen vireänä.

 

Ensimmäinen stressin aihe oli maalämpöpumppu. Alkuviikosta sain soiton, että tämä jääkaapin kokoinen koje toimitetaan keskiviikkona. Koska pihamme on tietenkin vasta sorapinnalla, niin tiesin, että tuskin sitä siirretään kuljetusautosta kovin pitkälle. Sanoin, että kunhan tontin puolelle jättävät, niin me roudataan se sitten lähemmäksi varaston ovea. Kojeen paino oli ”kevyet” 250 kiloa. Torstaina oli sopivasti naapurin miehet pihoillaan ja pyysin heitä kaveriksi sitä nostamaan. Laitoimme liinat lavan alle ja minä työnjohtajana laskin kolmeen. Lava oli vasta muutaman sentin maanpinnasta ja kuin hidastetussa elokuvassa koje kaatuu kyljelleen. Naapurin mies otti siitä hienosti ”kopin”, mutta pieni kuhmu ja muutama soran tekemä naarmu saatiin silti koneen kylkeen. Meikäläinen viisaana laittaa automaationa jalan alle tukemaan. Onneksi oli siskolta saadut turvakengät!

Tuo oranssilla pohjalla oleva varoitus olis varmaankin pitänyt sisäistää paremmin 😀

 

 

Siskolta saadut turvakengät onneksi pelasti mun varpaat!

 

Koneen ohjeessahan oli, että yläosan voi ottaa viidessä minuutissa irti ja sen voi sitten kahteen pekkaan siirtää. No juu, ei muuten perustalliainen tee tätä edes puolessa tunnissa! Vinkiksi Stiebelille, että tästä voisi tehdä YouTube-videon, sillä ohjeissa kerrottu ohje ”Irroita kaapeli siteet ja vedä väyläjohdon pistoke irti käyttölaitteesta” ei hirveästi kerro maallikolle, kun kojeessa on aika monta kymmentä piuhaa ja letkua! Noh, tuimme laudoilla koneen alustaa ja se nyt odottelee siinä keskiviikkoon saakka.

 

Toinen huolenaihe on ne Profinin ikkunat, joiden toimituksesta myös soitettiin. Ikkunat painavat noin 160 kiloa ja se suuri liukuovi 350 kiloa. Sopparissa luki, että ikkunat pitäisi olla kannettuna paikoilleen asennuskorkeuteen ennen asennusta. Miten hemmetissä saamme ne kannettua ehjänä sisälle? Soitin XL-Kuljetuksen Magnukselle, joka oli nostamassa taloelementit paikoilleen. Alustavasti sovimme keskiviikolle nyt näiden nostelun edes lähemmäksi todellista paikkaa. Laitoin myös huolestani viestiä Profinin asennuksesta vastaavalle miehelle ja hän tulee pyörähtämään ensi viikolla raksalla. Yritän olla tästä nyt stressaamatta, mutta en pysty… Kunhan maalämpökoneen asennus on ok ja ikkunat paikoillaan uskon, että saan yöuneni takaisin.

 

Niin ja sitten vielä se chilleri. Eli meille tulee maalämmön ”lisukkeeksi” viilennysyksikkö. En tykkää niistä rumista kattohärpäkkeistä ja valitsin sellaisen ns. hotelliritilä seinään, josta viileä ilma virtaa. Olin jo päättänyt sen paikan, mutta nyt selvisi, että kattotuolin puut ovat tietenkin välikaton puolella edessä! Eli sinä, joka haluat samanlaisen systeemin: Muista mitoittaa ja kertoa KAIKILLE suunnittelijoille tästä etukäteen. Tosin en tajunnut, että konehan vaatii myös huoltoluukun – TIETENKIN! Se olisi ollut aika ruma eteisen katossa, joten plan B, nyt on siltä osin parempi, kun kone tulee vaatehuoneen puolelle kattoon eli huoltoluukkukin on paremmin piilossa.

 

Chillerin paikka vaihtui nyt takan oikealta puolelta vasemmalle puolelle

 

Sitten tajusin, että puhallusvilla oli tuloillaan ensi viikolla. Chilleri on kuitenkin helpompi asentaa, kun puhallusvillaa ei vielä ole. Lisäksi rakennuslupaa hakiessa meitä muistutettiin, että välikattoon olisi hyvä tehdä sellaiset kattosillat. No nekin olisi hyvä tehdä ennen sitä puhallusvillan laittoa! Siirsimme siis puhallusvillan laittoa muutamalla viikolla eteenpäin, jotta timpurimme Jyrki ehtii kattosillat sinne väsätä.

Viimeinen huolenaihe on varasto/tekninen tila. Sain kehotuksen hommata sinne miehen tekemään vesieristystä lämpöpumpun taakse. Varastossa on myös lattiakaivo, joten timpurimme Jyrki sanoi, että sitten täytyy myös vesieristää ja laatoittaa. Mutta sitten DT:n työnjohtaja Tommi muistutti, että lattiavalun betoni ei ole vielä tarpeeksi kuiva, eli sitä ei voi vielä vesieristää. Noh, siis vesieristämme alkuun vain seinän, koneiden ja vesiputkien allahan on sellainen tulvari. Ja maalatakin se kannattaa nyt ennen kuin kone asennetaan.

 

Tulvari, joka on putkien alla

 

Kaiken näiden lisäksi meillä oli kiire maalata kattolappeet, sillä DT:n telineet ovat vielä pari viikkoa paikoillaan pohjoisen seinän puolella. Onneksi oli ylimääräinen pyhä torstaina ja lyhyt työpäivä perjantaina! Ja bonuksena olemme siivoilleet nykyistä asuntoamme myyntikuntoon, ensi viikolla tulee jo ensimmäinen ostajaehdokas kämppää katsomaan! Niin ja meidän televisio hajosi! Lauantaina katsoin Euroviisut kaverin telkkarista, sillä olin yön koiran hoitajana heidän ollessa reissussa.

 

Aamu meni rennosti hoitokoiraa paijatessa.

 

Ja loppuun video, jossa tilitystä ja fiiliksiä hieman tarkemmin.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *