Yhden kulhon piparikakku (G)
Yhden kulhon piparikakku on sinulle jolla joulun kiireet painaa päälle, mutta haluat silti leipoa jotain mehevää, herkullista ja vähän mausteista. Pohja on ihanan piparkakkumaisen makuinen ja pinnalla on reilu kerros täyteläistä tuorejuustokuorrutetta. Sitä samaa mitä käytetään aina meidän porkkanakakussakin! Ja tarkkasilmäiset saattoivat huomata, että kakun pinnalle päätyi myös toisen luukun kaneliströsselit! NAM!
Ja hei, tämä kakku on täysin gluteeniton. Toki jos sinulla ei ole tarvetta tehdä gluteenitonta eikä gluteenittomia jauhoja löydy kaapista, onnistuu tämä ihan tavallisilla vehnäjauhoillakin. Tämän kakun pohja on myös täysin vegaanisesti toteutettavissa jos vaan vaihdat maidon kasvimaitoon. Kuorrutteeseen voit myös käyttää kasvipohjaisia versioita käytettävistä raaka-aineista. Kakku itsessään valmistuu yhdessä kulhossa ja on herkkua sellaisenaankin, mutta kuorrutteeseen vaaditaan pari kapistusta lisää 😀
Yhden kulhon piparikakku menee helppoutensa ansiosta meillä joulupyhien “reseptipankkiin”, mistä sitä voidaan aina kaivaa esille tarpeen ja kiireen sitä vaatiessa. Tämähän voisi olla aika herkullista pelkällä kermavaahdollakin tarjoiltuna. Tai lämpimänä vaniljajäätelön kanssa, nam! Jos haluat toisen mausteisen herkkukakun reseptin, kurkkaa meidän täydellinen porkkanakakku. Ehkä yksi parhaimmista kakuista ikinä (ellei jopa paras)!
Huomisesta luukusta löydät jotain raikasta, hieman kirpeää, pehmeän pumpulista ja täydellistä lahjaksi tai viemisiksi! Resepti on yksi suosikkejamme tämän vuoden kalenterista ja veikkaamme, että tekin tulette tykkäämään hurjasti! Luukku viisi resepteineen on livenä jälleen heti puolenyön jälkeen, eli palaa silloin kurkkimaan jos olet vielä valveilla!
Seuraa meitä ja joulutouhotuksiamme myös instagramissa @drjinna
Yhden kulhon piparikakku (G)
Ainekset (12 annosta)
- 4 dl
- gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl
- mantelijauhetta
- 1 tl
- ksantaania
- 1 dl
- fariinisokeria
- 1½ dl
- hienoa sokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1 tl
- ruokasoodaa
- 2 tl
- kanelia
- 2 tl
- inkiväärijauhetta
- ½ tl
- neilikkaa
- ½ tl
- kardemummaa
- 2½ dl
- kylmää maitoa (kasvimaito käy)
- 1 dl
- rypsiöljyä
- Kuorrute
- 200 g
- maustamatonta tuorejuustoa
- 1½ dl
- vispikermaa
- 30 g
- voita (pehmeänä)
- 1½ dl
- tomusokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele 24 sentin irtopohjavuoka öljyllä. Voit halutessasi vuorata pohjan ja reunan myös leivinpaperilla, mikä helpottaa kakun irrottamista vuoasta.
- Sekoita kuivat ainekset yhteen kulhossa. Lisää sitten joukkoon nesteet ja sekoita huolellisesti sekaisin, kääntele kulhon reunat nuolijalla jotta varmasti kaikki ainekset ovat huolellisesti sekoittuneet. Älä ylivatkaa.
- Kaada vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
- Nosta valmis kakku jäähtymään pöydälle. Irroita se varovaisesti vuoasta.
- Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja voi keskenään tasaiseksi, lisää vaniljasokeri.
- Lisää sihdattu tomusokeri tuorejuustoon koko ajan sekoitten. Vatkaa vielä pari minuuttia.
- Lisää puolet kermasta tuorejuustoon ja kääntele joukkoon. Kun tämä on sekoittunut, lisää loput kermasta ja kääntele sekin joukkoon.
- Kuorruta jäähtynyt piparipohja ja koristele. Herkuttele! Valmis kakku säilyy viileässä 2-3 päivää hyvänä.
Moikka! Onnistuukohan vehnäjauhoilla ja kuinka tärkeä mantelijauhe on? :p
Onnistuu vehnäjauhoilla. Mantelijauhe tuomassa gluteenittomaan versioon mehevyyttä. Ei tarvita vehnäjauhoilla tehdessä 🙂 Tavallisilla vehnäjauhoilla tehdessä laittaisin niitä n.4 dl 🙂 jos taikina tuntuu todella paksulla, lisäisin maidon määrää 1-2 ruokalusikallista.
Hei, onnistuuko ilman ksantaania ja/tai voisiko sen korvata jollain?
Muutoin kuulostaa ihanalta reseptiltä!😍
Veikkaan että onnistuu ilmankin. Ksantaani on vain tuomassa pientä “sitkoa” mitä gluteenittomissa jauhoissa ei normaalisti ole 🙂