Vohvelikeksit
Vohvelikeksit. Kyllä, luit aivan oikein. Nämä keksit paistetaan siis vohveliraudassa, ja saavat ihanan rapsakan pinnan ja murean sisuksen siellä valmistettuna. Pinnalle sulattelimme valkosuklaata ja ripottelimme pistaarouhetta. Tietysti voit käyttää itse haluamiasi suklaita sekä pähkinöitä. Tai vaihtoehtoisesti olla laittamatta, ovat meinaan herkullisia juuri tuollaisenaan. Meidän rauta on tuommoinen vähän paksumpi, niin kekseistäkin tuli luonnollisesti paksumpia, ohuemmalla raudalla saat vähän lättänämpiä, mutta silti niin herkullisia keksejä. Jos sinulta löytyy vanha, liedellä käytettävä vohvelirauta, onnistuu nämä myös siinä tehtynä.
Onko teillä muuten suosikkipähkinöitä? Näin leivonnassa itse mieluiten suosimme aina pistaaseja, pekaaneja tai hasselpähkinöitä, mutta kotona syödään eniten cashewpähkinöitä. Varmaan macadamiaakin tulisi käytettyä, mutta on kyllä melkoisen hintavia! Jos tykkäät pistaaseista kuten me, kokeile näitä pistaasi-suklaakeksejä tai ihania pistaasi-amaretteja. Kokeile myös herkullista ja kauniin vihreää pistaasitahnaa. Se on muuten myös hyvä lahjaidea!
Eikö olekin herkullisia? Vohvelikeksit on ehdottomasti sellaisia mitä suosittelemme testaamaan juurikin helppoutensa takia. Jos haluat näistä enemmän jouluisia, voit lisätä vaikka ripauksen piparkakkumaustetta tai vastaavasti kanelia, kardemummaa, neilikkaa yms. Lisäämällä vähän kaakaojauhetta taikinaan, onnistuu näistä helposti myös suklaiset versiot. Näitä sopii myös pakastaa. Voit sulattaa keksit huoneenlämmössä.
Huomisessa kalenteriluukussa onkin tarjolla vaihteeksi suolaisia herkkuja, mitä te olettekin toivoneet kovasti! Lauantaina puolestaan jälleen makeisreseptiä. Sen verran voin vinkata että maussa yhdistyy suklaata sekä hedelmää! Osaatkohan jo arvata?
Joulutunnelmaa ja lisää herkkuja myös instagramissa @drjinna
Vohvelikeksit
Ainekset (20 annosta)
- 125 g
- voita (pehmeänä)
- 2½ dl
- hienoa sokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 2
- kananmunaa
- 4½ dl
- vehnäjauhoja
- 1 tl
- leivinjauhetta
- + paistoon öljyä tai voita
- + pinnalle sulaa suklaata ja pähkinärouhetta
Tee näin:
1. Mittaa voi ja sokerit kulhoon (tai yleiskoneeseen) ja vaahdota kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Kaavi kulhon reunat nuolijalla.
2. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon koko aika vatkaten. Kaavi tässäkin vaiheessa reunoja.
3. Lisää viimeisenä jauhot sekä leivinjauhe. Sekoita vain kunnes taikina on sekaisin.
4. Laita vohvelirauta lämpenemään. Voitele rauta öljyllä tai voilla.
5. Mittaa rautaan noin 1 ruokalusikallisen kokoisia taikinapaloja lusikalla avustaen. Paista kullanruskeiksi ja nosta sitten lautaselle jäähtymään. Dippaa valmiit keksit suklaassa ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
Keksit säilyy rasiassa tai pussissa huoneenlämmössä viikon ajan.