Vanukaspuikot

Ja näin pyörähtää käyntiin ystävänviikko blogissa! <3 aloitetaan herkullisilla ja ennen kaikkea tajuttoman helpoilla vanukaspuikoilla 🙂 Vanukkaista tulee mieleen lapsuus ja etenkin naminami-vanukkaat oli meidän suurta herkkua! Oliko teillä suosikkia naminameista? Meidän mielestä paras oli toffeesuklaa eli potkulautaileva (?) tiikeri! 🙂 Suunilleen samat maut löytyy nykyään kaupoista Jacky makupalan nimellä, joka muuten silloin lapsuudessa oli naminamin kilpailija ja hävisi aina 6-0. Niissähän oli joku pelle paketissa? Hyi!

Halusimme kuitenkin yhdistää jäätelön ja vanukkaan toisiinsa ja kuinka ollakaan, yhdistelmä toimii hienosti! Meidän vanukaspuikot on suklaisia, mutta mikä tahansa vanukas soveltuu yhtä hyvin näihin!

 

Vanukaspuikot

Ainekset (8 annosta)

4 prk
vanukasta (Jacky makupala maitosuklaa)
2 dl
vispikermaa
suklaata (sulana)
nonparelleja, strösseleitä
4 h 10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

Tyhjennä vanukaspurkit ja kerma tehosekoittimeen (tai sekoita käsin kulhossa). Blendaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet toisiinsa ja kaada sitten jäätelömuotteihin. Laita tikut muotteihin pystyyn. Jos tikut ei meinaa pysyä pystyssä, aseta muottien pinnalle kelmu tai folio ja leikkaa siihen reiät, mistä pistät tikut pystyyn massaan.

Anna jähmettyä pakkasessa vähintään neljä tuntia tai yön yli. Irrota muoteista pitämällä muotteja hetki kuuman veden alla ja vedä jäätelöt hellästi pois muoteista. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti!

ruoka jaatelo makeat-leivonnaiset leivonta
Kommentit (2)
  1. Samaa mieltä olen teidän kanssa. Naminamit voittaa Jacky-vanukkaat! Itse tykkäsin lapsena eniten toffeevanukkaasta, toisena tuli ehkä vaniljavanukas, jossa oli jääkarhukuvitus😊

    1. Naminamit oli kyllä parhaita! <3 muistan lapsena että inhokkini oli se vihreä susi (?) ja sitten myöhemmin tullut tuttifrutti joka taisi olla joku kameleontti 😀 muut olivat hyviä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *