Tuorejuustokarkit

Ihan ensimmäisenä ei tulisi mieleen laittaa tuorejuustoa karamelleihin, mutta malttakaahan kanssamme. Nämä herkkupallerot ei suinkaan ole mitään kylpypalloja tai muovailuvahaa, vaan herkullisia, pastellisia tuorejuustokarkkeja, mitkä piristää mitä tahansa pääsiäisen herkkupöytää! Parasta näissä nameissa on monipuolisuus – useat värit ja maut takaa sen, että kaikki löytää oman suosikkinsa!

Tuorejuustokarkit on superhelppoja ja nopeita tehdä – tarvitset vain tuorejuustoa, tomusokeria ja voita, sekä makua ja väriä antavia ainesosia! Me teimme neljää väriä ja makua – minttu (perinteinen), banaani, mansikka ja vanilja! Jenkeissä minttu on perinteisin maku tuorejuustokarkeissa, mutta me halusimme vähän leikitellä mauilla ja väreillä – ja täytyy sanoa, banaani vie ehkä kruunun! Teimme myös sekoitusmakuja, jotta saimme monivärisiä karkkeja, nekin ovat hauskoja!

Tuorejuustokarkit

Ainekset (40 annosta)

85 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
pehmeää voita (ei sulaa)
7 dl
tomusokeria
+ väri-ja makuaineita
2 h 25 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

Mittaa kulhoon (tai blenderiin) tuorejuusto ja pehmeä voi, sekoita tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää tomusokeri vähitellen joukkoon. Massa on valmis kun siitä saa muotoiltua pallon. Tarvittaessa lisää vähän tomusokeria.

Mausta ja värjää massa (voit halutessasi jakaa sen osiin). Pyörittele palloiksi tomutetulla pöydällä. Vaivaa palloista pitkulat ja leikkaa niistä haluamasi kokoisia karamelleja. Pyöritä ne palloiksi ja litistä hieman haarukalla tai lusikalla (kahden euron kolikot kokoiset ovat parhaita). Nosta leivinpaperille tai lautaselle kuivumaan.

Anna karkkien kuivua huoneenlämmössä noin tunnin ajan.

Huom, mikäli et halua kuivattaa namuja, voit siirtää ne jähmettymään suoraan jääkaappiin. Jääkaapissa niihin ei tule ohutta kuorta, vaan ne pysyvät pehmeämä, mutta ovat silti suussasulavan herkullisia.

SÄILYTÄ KUIVUMISEN JÄLKEEN JÄÄKAAPISSA!

Karkit säilyy ilmatiiviissä rasiassa noin viikon, mutta voit myös pakastaa ne, jolloin ne säilyy viikkoja!

Kommentit (8)
  1. Hei! Myydäänkö jossain banaanin makuainetta vai miten noihin tuorejuustokarkkeihin saa erilaisia makuja? En löytänyt kaupasta kuin vaniljan ja mintun maut.

    1. Ainakin leivontatarvikeliikkeistä löytyy 🙂

  2. nämä herkut tuli vastaan ja kun tos sattuu olee tuorejuustoa ja salted caramel tomusokeria.. et jos kokeilis. mut tota tehosekoitinta tai blenderii ei löydy. et millanen olis paras. pienempi laite millä esim. teen kekseistä murua tuorejuustokakkuihin jossa siis terät vai ihan vatkain lavalla??

    1. Moi! Periaatteessa onnistuu käsinkin sekoittamalla (tai nuolijalla). Salted Caramel tomusokeri on todella pöllyävää, joten kannattaa olla varovainen ettei koko keittiö ole tomun vallassa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *