Täydelliset mustikkamuffinit
Mustikkamuffinit on yksi sellainen asia, että jos ei löydy täydellistä reseptiä, on niitä turha tehdä ollenkaan. Ja tällä reseptillä tulee yksinkertaisesti parhaat mustikkamuffinit! Mustikkamuffineista tulee ihanan pehmeän mehukkaita ja ne säilyvät sellaisina jopa kolme päivää!
Mustikkamuffinit ohje;
140g voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl erikoishienoa vehnäjauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200g mustikoita, tuoreena tai pakasteena
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
2. Lisää edellisten joukkoon maito, tässä vaiheessa taikina on todella löysää.
3. Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa.
4. Nostele mustikat hellästi joukkoon nuolijalla. Jos mustikat ovat “mehukkaita”, voit pyöritellä ne vehnä-tai perunajauhossa ennen taikinaan nostelua.
5. Annostele 12 muffinivuokaan n.2/3 täyttäen (tai vähän yli).
6. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa kolmen päivän ajan.
Sellainen helppo resepti tällä kertaa. Suurimmalla osalla on varmaan pakkanen täynnä mustikoita, joten ei kun leipomaan 😉 Ja jos mielummin herkuttelen vadelmalla, kokeile näitä ihania vadelma-kardemummamuffineita.
-Dr.Sugar-
Ihanat mustikkamuffinit, niitä tulee leivottua pitkin vuotta. <3
Kiitos! Kerrankin tuli itsekin hiottua sellainen ohje näihin, mitä on ihana tehdä uudelleen ja uudelleen 🙂
Tää tulikin tilauksesta! Yleensä olen tehnyt mustikkamuffineita valkosuklaan kanssa, mutta sitä ei nyt löydy kaapista, joten lähtee vielä tänään testaukseen 🙂