Suklaatryffelikakku
Suklaatryffelikakku on täyteläinen ja silkkinen hyydytettävä kakku, täysin ilman liivatetta. Kakku valmistuu helposti ja nopeasti suklaalla hyydytettynä. Tämä on täydellinen herkku joulupöytään ja maistuu varmasti kaikille suklaan rakastajille. Laitoimme itse kakkuun herkullisen mausteisen piparipohjan, mutta voit toki käyttää tähän mitä tahansa keksejä tai vaikkapa kääretorttupohjaa jos niin haluat.
Meiltä usein kysytään miten meidän kakkujemme reunat on niin sileät, ja tähän on simppeli tekniikka. Hyydytämme kakkumme AINA pakkasen kautta. Kun vuoka on vuorattu reunakalvolla (tai jopa leivinpaperilla) ja käytät kakun pakkasen kautta, ja poistat vuoasta vielä jäisenä – tulee kaunein reuna. Sitten kakun voi antaa rauhassa sulaa jääkaapissa. Jos kuitenkin hyydytät tämän jääkaapissa, voit vuoasta irrottaessa ensin kiertää kakun reunat palettiveitsellä läpi ja sitten irroittaa vuoasta. Jos reunat on epäsiistin näköiset edelleen, siloita ne palettiveitsellä.
Suklaatryffelikakku onnistuu varmasti jokaiselta leipurilta siellä ruudun toisella puolen! Ja jos hurahdat moussekakkuihin, kokeile seuraavaksi tätä suklaa-kinuskimoussekakkua, mikä vie takuulla kielen mennessään! Teimme tämän kakun tosiaan Brunbergin suklaatryffeleistä. Reseptin vinkki-osiossa vihjasimmekin että tämän kakun voisi toteuttaa myös Brunbergin moccatryffeleistä tai nougat-tryffeleistä!
Huomenna onkin vuorossa hiukan erilainen luukku ja resepti. Luukusta löytyy kuitenkin yksi nopea lahjavinkki, sillä näin lähellä jouluja niitä tarvitaankin! Isot aplodit kaikille joilla on jo kaikki lahjat hankittuna. Me teemme tänä vuonna monet lahjat itse, ja sanotaanko nyt vaikka niin että hieman ovat kesken… 😀 Kyllä ne aatoksi ennättää.
Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna
Suklaatryffelikakku
Ainekset (10 annosta)
- Pohja
- 150 g
- pipareita (murskattuna)
- 75 g
- voita (sulana)
- Suklaatryffelimousse
- 200 g
- suklaatryffeleitä (esim.Brunberg)
- 50 g
- tummaa suklaata
- 4 dl
- vispikermaa
- 2 rkl
- hienoa sokeria (älä laita, jos haluat vähemmän makeutta)
- 200 g
- tuorejuustoa
Tee näin:
- Valmistele n.18-20cm irtopohja vuoka vuoraamalla sen pohja ja reunat leivinpaperilla (reunoille voit käyttää myös reunakalvoa).
- Murskaa piparit hienoksi ja lisää sula voi niiden joukkoon. Sekoita huolellisesti. Painele vuoan pohjaan ja laita vuoka kylmään.
- Sulata suklaatryffelit sekä suklaa mikrossa tai vesihauteessa yhteen. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Siirrä sivuun.
- Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi, jämäkäksi vaahdoksi käsivatkaimilla tai yleiskoneessa. Kun kerma on valmis, lisää suklaaseos joukkoon kahdessa osassa. Käy kulhon reunat läpi nuolijalla. Vatkaa kunnes seos on tasainen ja “samettinen”. Kaada vuokaan pohjan päälle ja tasoita.
- Laita jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten yön yli (tai pakasta!). Irrota vuoasta varovasti ja koristele kakku haluamillasi koristeilla. Me laitoimme pinnalle murskattuja marenkeja lumeksi (tomusokeri toimii myös), suklaaporoja-ja nalleja sekä karkkeja.
- Kakku säilyy hyvänä kolmen päivän ajan. Halutessasi voit valmistaa kakun ajoissa pakkaseen. Muista vaan pakata se huolellisesti, jotta siihen ei pääse imeytymään makuja.
VINKKI! Kokeile kakkua myös mokkasuklaatryffeleistä.