Suklaamokkakakku
Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs Lila
Onko teillä suosikkimakupareja, sellaisia mitkä toimii vuodesta toiseen? Meidän mielestämme kahvi ja suklaa täydentävät toisiaan (ja hei, kahvin ja suklaan liittoon ollaan tutustuttu jo ihan lapsena mokkapalojen merkeissä!). Kahvin paahteisuus ja katkeruus yhdessä makean ja silkkisen suklaan kanssa piristää makuhermoja. Tulee vesi kielelle! Kahvi ja suklaa toimii loistavasti myös isänpäivän herkkupöydässä. Tämä mokkasuklaakakku on vaivaton tehdä ja siitä voi koristella juurikin haluamansa näköisen lahjaherkun isälle tai vaarille!
Koska meitä on täällä ruudun takana kaksi, päätimme keskittyä taloutemme kahvinkuluttajaan, minuun (Jinna tyytyy tuoksuttelemaan kahvinaromeja ja käyttämään sitä raaka-aineena leivonnassa juomisen sijaan). Kokeilimme Löfbergsin kahveja sekä itse nautiskellen että leivonnassa. Ilokseni huomasin tummapaahtoisen kahvin ystävänä että saimme kahta erilaista tummaa paahtoa. Mitä kahviin tulee, olen enemmän nautiskelija. Mitä tummempi paahto, sen parempi. Tummapaahtoinen Kharisma on pähkinäinen ja paahteinen (ja yllättäen oma suosikkini kahdesta), juuri sellainen nautiskelukahvi. Crescendo puolestaan erittäin tummapaahtoisena toimii maidon kanssa, cafe au laitin tapaan, pitkänä kahvina.
Reseptiä tehdessä halusimme miettiä ympäristöystävällisyyttä. Löfbergs on kestävän kehityksen lähettiläs, ja tukee kahvinviljelijäperheitä koulutuksineen ja taloudellisen tuen kautta, kun on aika siirtää kahvintuotanto seuraaville sukupolville. Lisää Löfbergsin kestävän kehityksen ja viljelijäperheiden tukemisen aatteista löydät täältä.
Teimme tämän kakun täysin ilman hävikkiä, sillä kakun pinnalla olevat kauniit suklaapallerot ovat tehty kakkupohjan ylijäämistä, jotka on pyöritetty yhteen tuorejuuston kanssa. Näin saimme kakun päälle ihanat syötävät koristeet. Lisäksi halusimme kakun pinnalle kaunista luonnollista väriä kuivatuista kukista ja tuoreesta timjamista! Isätkin tykkää kauniista kakuista! Ja suklaasta. Ja kahvista!
Jotain muuta suklaista? Testaa tätä jauhotonta mutakakkua!
Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Suklaamokkakakku
Ainekset (10 annosta)
- 2 dl
- vettä
- ½ dl
- valmista Löfbergs Kharisma kahvia
- 2½ dl
- sulaa voita
- ½ dl
- kaakaojauhetta
- 5 dl
- hienoa sokeria
- 5 dl
- vehnäjauhoja
- 1 rkl
- ruokasoodaa
- 2
- kananmunaa
- 1 dl
- piimää tai maustamatonta jogurttia
- Kakkupalloihin
- + 2 rkl tuorejuustoa/jogurttia/hilloa
- + ½ dl kaakaojauhetta tai 150g sulaa suklaata
- Kuorrute
- 225 g
- voita (huoneenlämpöisenä)
- 6 dl
- tomusokeria (jos löysää, lisää ½dl)
- 1 dl
- tummaa kaakaojauhetta
- 2 rkl
- maitoa
- 1 rkl
- valmista Löfbergs Kharisma kahvia