Suklaakeksit suolakinuskilla

Moi! Tähän aikaan vuodesta ehkä yleisimmät herkut on laskiaispullat ja runebergin tortut, mutta meilläpä herkutellaan suklaakekseillä, jotka sai hunnukseen ihanan suolakinuskin! Suolakinuski, tai tunnetummin salted caramel tuo kekseihin ihanaa paahteista suolaisuutta ja tätä kastikettahan voisi käyttää muissakin leivonnaisissa tai vaikkapa jäden päällä!

Edellisessä postauksessa kerroimme miten aamupala jakaa meidät kahteen leiriin ja kuinka ollakaan, myös laskiaispullat jakavat mielipiteitä täällä ruudun takana. Minulle laskiaispullat ei kermavaahdon takia maistu ollenkaan, kun puolestaan Jonna rakastaa niitä! Siksipä nytkin mentiin vaihtoehtoherkuilla! 🙂 Kokeilkaa näitä keksejä ja raportoikaa takaisin saivatko ne paikattua herkkuhampaan kolotuksen! 😉

Ja hei, ystävänpäivä kurkkii aivan oven takana eli vaaleanpunaisiakin herkkuja on pian luvassa! Huhuilimme instagramissa viettävämme ystävänpäivän sijasta ystävänviikkoa jotta saadaan kaikki herkut blogin puolelle! Pinkkiä siis luvassa! <3

 

Kivaa viikonloppua kaikille! <3

 

 

Suklaakeksit suolakinuskilla

Ainekset (15 annosta)

Keksit
2½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
tummaa kaakaojauhetta
½ tl
ruokasoodaa
115 g
voita (huoneenlämpöisenä)
¾ dl
hienoa sokeria
1 dl
fariinisokeria
1
kananmuna
1 tl
vaniljasokeria
150 g
tummaa suklaata
1 dl
pähkinöitä
Suolakinuski
2½ dl
hienoa sokeria
90 g
voita (huoneenlämpöisenä)
120 ml
kuohukermaa
½ tl
suolaa
40 min
{
AKTIIVINEN 40 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Esilämmitä uuni 190 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Rouhi suklaa ja pähkinät.

Vatkaa yhteen huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja sokerit. Lisää joukkoon kananmuna ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita toisessa kulhossa loput kuivat aineet keskenään. Lisää ne vaahdon joukkoon ja vatkaa nopeasti sekaisin. Älä ylivatkaa.

Kääntele lopuksi joukkoon suklaa ja pähkinät. Paista uunin keskitasolla 9-12 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna valmiiden keksien jäähtyä pellillä viisi minuuttia ja siirrä sitten ritilälle tai lautaselle.

Valmista suolakinuski. Mittaa sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes se alkaa sulaa. Sulata seos ja lisää voi joukkoon kuutioina kun sokeri on saavuttanut pihkamaisen kellertävän sävyn. Voi vaahtoaa voimakkaasti, joten sekoittele varovaisesti.

Kun voi on sekoittunut sokerin joukkoon, lisää kerma ohuena nauhana. Kylmä kerma saa seoksen taas kuohuamaan, joten sekoita taas varoen. Sekoittele vielä minuutin verran ja siirrä sitten pois liedeltä. Lisää joukkoon suola ja kaada jäähtymään. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla suolakinuskin hetkeksi kylmään.

Lusikoi jäähtynyttä suolakinuskia keksien pinnalle ja ripottele päälle sormisuolaa.

Kommentit (6)
  1. Iina / MouMou
    27.1.2018, 06:30

    Kuulostaa ihan täydellisiltä! 🙂

    http://moumou.fi

    1. No täytyy myöntää että yhtään ei ole jäljellä! <3

  2. Harrastelija
    28.1.2018, 12:58

    Tummansuklaan tilalle laitettiin valkoista (muuta ei kaapissa ollut). Hyviä tuli näinkin 😊

    1. Kuulostaa hyvältä! Toki kaikki suklaat tepsii joukossa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *