Suklaa-kirsikkakakku
Kaupallinen yhteistyö: Fine Foods & St.Dalfour
Suklaa-kirsikkakakku on täydellinen yhdistelmä mehevää suklaakakkupohjaa, herkullista kirsikkahilloa sekä ihanan täyteläistä vaahdotettua suklaa-ganachea. Kakku on silti simppeli toteuttaa ja hurmaa varmasti kaikki nauttijansa ihanalla maullaan. Kakku ei ole ylimakea, sillä pohjassa ja kuorrutteessa on tummaa suklaata, ja kakun välissä oleva St.Dalfour kirsikkahillo ei sisällä lainkaan lisättyä valkoista sokeria, vaan hedelmämehutiivistettä joka tuo hedelmien maut esiin. Kirsikka maistuu ihanasti suklaan kanssa eikä jää mielestämme yhtään sen jalkoihin. Aivan ihana yhdistelmä.
Koristelu on toteutettu ihanasti “retro”tyyliin. Leivonnassa ja erityisesti kakuissa trendinä on jo hetken ollut vähän niitä kasarilla koristeltuja kakkuja muistuttavat koristelut ja maut, ja siltä pohjalta mekin tätä tehtiin. Muistan joskus lapsuudessa kun kirjastossa selailin keittokirjaa ja bongasin sieltä suklaisen kirsikkakakun. No minähän en ollut koskaan kirsikoita siihen mennessä maistanut, mutta kauniisti kakun pinnalla kimaltelevat kirsikat jäivät palavasti mieleeni niin kauniina ja elegantteina. Tämäkin kakku sai siis pinnalleen kirsikat, sillä unelmoinhan niistä jo pienenä tyttönä.
Voisiko suklaa-kirsikkakakku koristaa sinun joulupöytääsi? Me ainakin tykkäsimme kovasti. Suosittelemme myös tutustumaan laadukkaisiin St.Dalfour hilloihin. Kuuluvat ehdottomasti meidän vakkareihimme, erityisesti juustojen kanssa. Kurkkaa myös mitä valmistimme keväällä St.Dalfourin aprikoosihillosta tästä. Sekin resepti sopisi makunsa puolesta jouluksi!
Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna
Suklaa-kirsikkakakku
Ainekset (12 annosta)
- Suklaakakkupohja
- 3 dl
- hienoa sokeria
- 2
- kananmunaa
- 150 g
- ranskankermaa
- 1 dl
- oliiviöljyä (rypsi käy myös)
- 1 tl
- vaniljasokeria
- ½ tl
- suolaa
- 2 dl
- tummaa kaakaojauhetta
- 1½ tl
- leivinjauhetta
- ½ tl
- ruokasoodaa
- 2½ dl
- vehnäjauhoja
- Kakun sisälle
- 284 g
- St.Dalfour kirsikkahilloa (1 purkillinen)
- Vaadotettu suklaa-ganache
- 350 g
- tummaa suklaata
- 2½ dl
- kuohukermaa
- Koristeeksi
- 1 dl
- murskattuja pekaaneita
- + kirsikoita
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele/vuoraa leivinpaperilla noin 20 cm halkasijaltaan oleva kakkuvuoka. Suosittelemme irtopohjavuokaa helppouden takia.
- Mittaa yleiskoneeseen tai suureen kulhoon sokeri ja kananmunat, vaahdota vaaleaksi vaahdoksi vatkaimilla. Lisää joukkoon ranskankerma sekä oliiviöljy. Vatkaa ne joukkoon.
- Mittaa niiden vatkautuessa kuivat ainekset kulhoon. Lisää kuivat ainekset parissa erässä nuolijalla käännellen, kunnes taikina muodostuu. Käy reunat ja pohja huolellisesti läpi, jotta ei jää jauhotaskuja. Älä kuitenkaan ylivatkaa, jotta taikinaan ei tule sitkoa.
- Kaada valmisteltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 45-55 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kakun valmiutta voi kokeilla hammastikulla. Tikkuun ei kuulu tarttua raakaa taikinaa, kosteat muruset on ok.
- Anna valmiin kakun jäähtyä parisen tuntia, tai kelmuta ja täytä seuraavana päivänä.
- Valmista vaahdotettu suklaa-ganache mittaamalla suklaa lämmönkestävään kulhoon, siirrä se sitten sivuun. Mittaa kuohukerma kattilaan ja anna kiehahtaa. Kaada se sitten suklaiden päälle ja anna olla 15 minuuttia.
- Sekoita ganache nuolijalla sileäksi ja kiiltäväksi. Jos kaikki suklaa ei ole sulanut, voit mikrottaa ganachea lyhyesti. Anna sitten ganachen jäähtyä huoneenlämmössä viileäksi. Tähän menee muutama tunti.
- Ganache on valmista vaahdotettavaksi kun se ei enää ole ollenkaan lämmintä ja sen koostumus muistuttaa paksua levitettä, kuten nutellaa tai maapähkinävoita. Ganachen voi vatkata käsivatkaimilla kuohkeaksi parissa minuutissa täydellä teholla.
- Leikkaa viilennyt kakkupohja sahalaitaisella veitsellä kahdeksi ohueksi kerrokseksi. Käsittele niitä varovaisesti.
- Nosta alempi pohja lautaselle. Ota pieni määrä vaahdotettua ganachea pursotinpussiin ja pursota reunoja myöten ympyrä estämään hilloa karkaamasta. Levitä sitten St.Dalfour kirsikkahillo pohjan pinnalle ja nosta kansi päälle.
- Levitä loput ganachesta kakun pinnalle varovaisesti nuolijalla tai palettiveitsellä. Jos tuntuu että ganache alkaa jähmettymään, voit vatkata sitä vähän lisää. Älä turhaan työstä kakun pintaa liian kauan, kakku saa olla rennon kaunis.
- Viimeistele kakku painelemalla pekaanimurua reunoihin ja lisäämällä pinnalle murua ja kirsikoita. Tarjoile!
VINKKI! Jos haluat kakkuun vielä “aikuisempaa makua” voit kostuttaa pohjia hellästi sokerilla maustetulla rommilla täyttämisvaiheessa.