Sitruunaiset donitsimuffinit
Sitruunaiset donitsimuffinit on teille, jotka tykkäätte herkutella kotitekoisilla vappuherkuilla, mutta ette nauti rasvankärystä mikä yleensä munkkien ja donitsien tekoa seuraa. Nämä herkut tehdään uunissa ja lopuksi kieritellään sulassa voissa ja sokerissa. Helppoa ja niin herkullista! Sitruuna tuo näihin ihanaa raikkautta, mutta voit korvata sen myös limellä tai appelsiinilla ja toimii aivan yhtä hyvin. Jos sitrukset ei kuitenkaan ole mieleesi, suosittelemme näitä kanelisia versioita donitsimuffineista.
Sellaiset helpot herkut tällä kertaa. Meille ainakin maistui! Ja jos juuri sitruunaiset donitsimuffinit (duffinit, doffinit?) ei ole sinun mieleesi, vaan kaipaat niitä klassisempia vappuherkkuja, kokeile meidän ihania munkkirinkilöitä tai herkullisia crullereita. Kummatkin hurmaa syöjänsä varmasti!
Ja jos vielä vappuherkut kutkuttelee mielessä, niin käy ihmeessä tutustumassa Sweet Food O´Mine-blogin tarjontaan. Sari on jo vuosia loihtinut sinne ihastuttavia vappuherkkuja ja niin myöskin tänä vuonna! Päätimme tässä kuussa että yhteisten postaustemme teema on vappu, joten Sarin puolelta löydät herkulliset keto-donitsit!
Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna
Sitruunaiset donitsimuffinit
Ainekset (24 annosta)
- 2½ dl
- vehnäjauhoja
- 1½ dl
- hienoa sokeria
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1
- sitruunan kuoriraaste
- 1½ dl
- maitoa
- 1
- kananmuna
- 1 rkl
- kasviöljyä/sulaa voita
- Pinnalle
- 1 dl
- hienoa sokeria
- 50 g
- sulaa voita
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele huolellisesti joko normaali-tai minikokoinen muffinipelti. Me käytimme minimuffinipeltiä, sillä siitä tuli 24 suloista pientä donitsimuffinia.
- Mittaa kulhoon tai yleiskoneeseen kaikki kuivat ainekset sekä sitruunan kuoriraaste, sekoita. Lisää niiden joukkoon maito kananmunat ja öljy, sekoita kunnes taikina muodostuu. Älä ylivatkaa.
- Muista käännellä kulhon reunat nuolijalla. Taikina saa olla löysää, ja se on helpoin annostella pellille pursotinpussilla. Annostele taikina vuokaan täyttäen 3/4.
- Paista uunin keskitasolla 15-25 minuuttia riippuen teetkö isoja vai pieniä donitsimuffineita. Laita paiston aikana sokeri pieneen kulhoon ja sulata voi toiseen.
- Nosta valmiit donitsimuffinit uunista, anna jäähtyä hetki ja irrota sitten varovaisesti vuoasta. Voitele tai dippaa lämpimät donitsimuffinit sulassa voissa ja kieritä sitten sokerissa. Voit halutessasi raastaa donitsimuffinien pinnalle vielä hiukan sitruunankuorta. Herkuttele!
Vinkki! Donitsimuffinit voi tehdä myös pakkaseen ja päällystää vasta ennen tarjoilua.
Tosi kiva kun valmistuvat näppärästi muffinipelillä. Ei rasvan käryä ja useimmilta löytyy muffinipelti <3
No kyllä vaan! <3