Sitruuna-blondiet

sitruuna-blondiet

Kuten hetki sitten lupailimme, sitruunaiset reseptit jatkuvat jälleen. Herkulliset sitruuna-blondiet on ihana yhdistelmä blondieleivonnaista sekä raikasta sitruunaa. Pinnalle levitetään vielä unelman kevyt sitruunasokerikuorrutus. Ollaan aiemminkin kuvailtu sitruunaisia leivonnaisia “kun puraisisi auringonpaistetta”, ja ehdottomasti se kuvaus sopii näihinkin herkkuihin. Blondiet on brownie-leivonnaisten vaaleampi, suklaaton serkku ja näihin sitruuna sopii erityisen hyvin. Emme silti kieltäytyisi sitruksilla maustetuista brownieistakaan, erityisesti appelsiini voisi toimia niissä!

Rehellisesti sanottuna tämän reseptin piti tulla jo aiemmin, mutta se kaipasi vielä hiomista. Ja ehdottomasti mielummin halusimme hioa reseptin täydelliseksi, kuin jättää sen vain “ihan hyväksi”. Ja voimme myöntää että reseptin pyörittely muutaman lisäpäivän keittiössämme tuotti tulosta, sillä nämä sitruuna-blondiet on täydellisen meheviä ja mahtavan raikkaita. Pinnalla oleva kuorrute tuo ihanan kirpeyden makeuden joukkoon. Blondiet oli ehkä vielä parempia seuraavana päivänä, sillä ne olivat vielä mehevöityneet entisestään levättyään. Jos haluat, voit tehdä tällä reseptillä myös muita sitrushedelmiä hyödyntäen. Pysyttelisimme kuitenkin kirpeissä sitruksissa, jotta kuorrute saa tarvitsemansa potkun!

sitruuna-blondiet

sitruuna-blondiet

Ja siinä olisi jälleen yksi ihana sitruunainen herkku blogin kasvavaan arkistoon. Jos kaipaat muita sitruunaisia suosikkeja, kurkkaa tämä postaus. Ollaan muuten postauksissa vähän jäljessä, sillä kotiimme saapui uusi asukas, eli uusi läppäri. Hänen kanssa tullaan hyvin juttuun, mutta kuvien käsittely on vielä alkuteissään uudella koneistolla. Eli malttia täytyy harjoittaa tässäkin. Palaillaan kuitenkin pian uusien reseptien kanssa!

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Sitruuna-blondiet

Ainekset (16 annosta)

125 g
voita (sulana)
3/4 dl
rypsiöljyä
1½ dl
tomusokeria
1½ dl
hienoa sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
2 rkl
sitruunamehua
1
suuren sitruunan kuoriraaste (tai kaksi pientä)
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
Kirpeä sitruunakuorrute
2 dl
tomusokeria
2 rkl
sitruunamehua
+ sitruunankuorta raasteena
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Vuoraa leivinpaperilla n.20×20 cm neliövuoka (myös n.24-26cm pyöreä irtopohjavuoka käy jos sinulla ei ole neliövuokaa). Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Mittaa kulhoon voi, öljy ja sokerit. Vatkaa huolella sekaisin sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Käy kulhon reunat nuolijalla läpi.
  3. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan koko aika sekoittaen. Lisää vielä sitruunamehu.
  4. Kääntele lopuksi joukkoon jauhot, leivinjauhe sekä sitruunankuoriraaste. Kaada sitten valmisteltuun vuokaan, siloita ja nosta uuniin paistumaan 15 minuutiksi. Valmiin sitruuna-blondien ei kuulu olla lainkaan kullanruskea, vaan edelleen pinnalta vaalea, mutta kuitenkin kiinteä päältä sekä sisältä. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
  5. Anna jäähtyä ja valmista sitten kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja sitruunamehu yhteen kulhossa lusikalla sekoittaen. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja levitä lastalla tai lusikalla. Koristele sitruunaraasteella. Leikkaa haluamasi kokoisiin paloihin (me leikkasimme 16 palaan).
  6. Valmiit blondiet säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviisti säilytettynä 3-4 päivää.

Miksi öljyä sekä voita? Voi tuo pohjaan makua ja rakennetta, öljy taas pitää blondiet mehevinä.

Miksi kahta eri sokeria? Kummatkin tuo erilaista koostumusta, toinen pehmeyttä ja kuohkeutta, toinen sitkoa.

Miksi pieni määrä leivinjauhetta? Leivinjauhe on tukemassa kananmunia nostamaan blondieita hieman, mutta ei kuitenkaan niin paljoa että valmis leivonnainen muistuttaisi kakkua.

ruoka leivonta hedelmat makeat-leivonnaiset
Kommentit (5)
  1. Emilia Laine
    25.1.2023, 16:16

    Onpa ihanan näköisiä herkkuja ja kuvia! <3

    https://www.matchoffice.nl/

  2. Mikä tässä yhteydessä on “valmisteltu vuoka” johon taikina laitetaan?

    1. 1. kohdassa valmistellaan 20x20cm halkaisijaltaan oleva neliövuoka 🙂 vaihtoehtoisesti myös 24-26cm pyöreä irtopohja-tai kakkuvuoka käy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *