Rukiiset raparperimuffinit

Heräsimme juuri siihen todellisuuteen, että kesäkuu on jo ensi viikolla (vannomme että vasta oli joulukuu…). Ja sehän tarkoittaa sitä, että raparperiaika alkaa olla parhaimmillaan ja me ainakin olemme leiponeet raparperista jo vaikka mitä! Tänään vuorossa on herkulliset rukiiset raparperimuffinit, jotka saavat vähän ekstramakua ruisjauhosta (tietenkin muffinit onnistuu myös pelkällä vehnäjauholla). Raperperi ja ruis on muutenkin loistava yhdistelmä, joten suosittelen kokeilemaan pientä määrää ruisjauhoa myös raparperipiiraissa!

 

Tykkäättekö te raparperista? Jos tykkäätte niin kokeilkaa myös näitä reseptejä;

 

Vadelma-raparperipiiras

Mansikka-raparperijuustokakku

Vadelma-raparperipaistos paahdetulla valkosuklaalla

Ja jos teillä on muuten ideoita raparperiherkkuihin mitä haluaisitte blogiin, kommentoikaa ihmeessä! Mielellämme kehittelemme reseptejä raparperista <3

 

Rukiiset raparperimuffinit

Ainekset (12 annosta)

140 g
voita (huoneenlämpöisenä)
2½ dl
hienoa sokeria
2
kananmunaa
1 dl
maitoa (huoneenlämpöisenä)
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
200 g
raparperia (pilkottuna)
30 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
2. Lisää edellisten joukkoon maito, tässä vaiheessa taikina on todella löysää.
3. Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa.
4. Nostele raparperit hellästi joukkoon nuolijalla.
5. Annostele 12 muffinivuokaan muffinipellille n.2/3 täyttäen (tai vähän yli).
6. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa kolmen päivän ajan.

Kommentit (6)
  1. Ihastelin näytä jo Leivotaan ryhmässä. Niin muhevan nököisiä, nam!

    1. Herkullisia olivat! Ruis ja raparperi on yllättävän hyvä yhdistelmä! 🙂

  2. Johanna / hellan ja viinilasin välissä
    25.5.2018, 13:53

    Ihanan terveellisiä muffinsseja ja herkullisen näköisiä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *