Rukiiset raparperimuffinit
Heräsimme juuri siihen todellisuuteen, että kesäkuu on jo ensi viikolla (vannomme että vasta oli joulukuu…). Ja sehän tarkoittaa sitä, että raparperiaika alkaa olla parhaimmillaan ja me ainakin olemme leiponeet raparperista jo vaikka mitä! Tänään vuorossa on herkulliset rukiiset raparperimuffinit, jotka saavat vähän ekstramakua ruisjauhosta (tietenkin muffinit onnistuu myös pelkällä vehnäjauholla). Raperperi ja ruis on muutenkin loistava yhdistelmä, joten suosittelen kokeilemaan pientä määrää ruisjauhoa myös raparperipiiraissa!
Tykkäättekö te raparperista? Jos tykkäätte niin kokeilkaa myös näitä reseptejä;
Vadelma-raparperipaistos paahdetulla valkosuklaalla
Ja jos teillä on muuten ideoita raparperiherkkuihin mitä haluaisitte blogiin, kommentoikaa ihmeessä! Mielellämme kehittelemme reseptejä raparperista <3
Rukiiset raparperimuffinit
Ainekset (12 annosta)
- 140 g
- voita (huoneenlämpöisenä)
- 2½ dl
- hienoa sokeria
- 2
- kananmunaa
- 1 dl
- maitoa (huoneenlämpöisenä)
- 2 dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- ruisjauhoja
- 1½ tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 200 g
- raparperia (pilkottuna)
Tee näin:
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
2. Lisää edellisten joukkoon maito, tässä vaiheessa taikina on todella löysää.
3. Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa.
4. Nostele raparperit hellästi joukkoon nuolijalla.
5. Annostele 12 muffinivuokaan muffinipellille n.2/3 täyttäen (tai vähän yli).
6. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa kolmen päivän ajan.
Ihastelin näytä jo Leivotaan ryhmässä. Niin muhevan nököisiä, nam!
Herkullisia olivat! Ruis ja raparperi on yllättävän hyvä yhdistelmä! 🙂
Ihanan terveellisiä muffinsseja ja herkullisen näköisiä 🙂