Raparperidonitsit
Ei, ei ole vappu vaan tiedättekös että tänään vietetään kansainvälistä donitsipäivää? Me osallistumme tähän herkkupäivään tarjoamalla teille reseptin pehmeisiin ja herkullisiin raparperidonitseihin! Nämä raparperidonitsit paistetaan uunissa donitsipellillä, mutta onnistuisihan nämä muffinivuoassakin jos kaapissa on donitsipellin ammottava aukko!
Ihan tavallisia donitseja emme ole kai valmistaneet ikinä! 😀 Edellisen kerran valmistimme donitseja helmikuussa, tosin ne oli vähän erikoisempia… eli laskiaispulladonitseja!
Nam! Raparperidonitsit ei myöskään ole hurjan makeita ilman kuorrutetta, joten makeanähky ei tule liian nopeasti! Ja jos raparperi ei ole suosikkisi, näihin taipuu myös omena tai päärynä aivan yhtä hyvin! Vaniljan sijasta makua voi tuoda vaikkapa kanelilla tai sitruunalla!
Hyvää donitsipäivää ja alkavaa viikonloppua kaikille!
Instagram: @drjinna
Raparperidonitsit
Ainekset (12 annosta)
- 2½ dl
- vehnäjauhoja
- ½ dl
- sokeria
- 1 rkl
- vaniljasokeria
- ½ tl
- suolaa
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 30 g
- voita, sulatettuna
- 1
- kananmuna
- 1 dl
- maitoa
- 1 dl
- raparperia, pilkottuna (pilkoimme n.herneen kokoisiksi)
- Kuorrute
- 1½ dl
- tomusokeria
- 2-3 rkl
- maitoa
- 1 tl
- vaniljasokeria
- +väriainetta
Tee näin:
- Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele samalla donitsivuoka voilla tai öljyllä.
- Mittaa erillisiin kulhoihin ainekset, kuivat toiseen ja nesteet toiseen.
- Lisää sitten nesteet kuivien aineiden sekaan ja sekoita taikina nopeasti käsivatkaimelle (tai puulastalla) sekaisin. Älä ylivatkaa.
- Kääntele viimeisenä pienet raparperipalat taikinan joukkoon ja pursota tai lusikoi taikina donitsipellin koloihin täyttäen n.2/3 kolosta.
- Paista uunissa noin 8-10min. Irrota vielä lämpimänä kumoamalla pelti toisinpäin.
- Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään lusikalla (lisää maito 1 rkl erissä kunnes kuorrute on tarpeeksi juoksevaa). Lisää väriaine.
- Dippaa jäähtyneet donitsit kuorrutteessa ja koristele nonparellein tai karkein.
HUOM! Jos pidät makeammasta donitsista, voit lisätä taikinaan 1-2 rkl sokeria enemmän.