Raparperi-minttumehu

raparperi-minttumehu

Raparperit on ehdottomasti meidän keittiössä kesän (tai kevään) odotetuimpia herkkuja. Tänä vuonna aloiteltiin vähän myöhässä oleva sesonki tällä ihanan raikkaalla raparperi-minttumehulla. Raparperi-minttumehu yhdistää ihanasti raikasta ja kirpsakkaa raparperia sekä ihanaa aromikasta minttua. Voit käyttää reseptiin mitä tahansa minttua, mutta kokemuksemme perusteella piparminttu toimii tässä parhaiten ja tulee eniten makuna esiin kirpeän raparperin seasta.

Parin vuoden takainen reseptimme raparperi-lemonadeen on edelleen yksi suosikeistamme, mutta nämä kummatkin ovat hyvin toisistaan poikkeavia maultaan. Raparperi maistuu molemmissa, mutta siihen ne yhteneväisyydet sitten jääkin. Lemonade on makea ja ihanan kipristävän kirpeä, minttuinen mehu puolestaan raikkaan kirpeä ja vilvoittava. Kummatkin omalla tavallaan ihania, mutta silti hyvin erottuvia toisistaan. Ja nyt yksi vinkki mehun tekoon mikäli sinun raparperisi ovat enemmän vihreitä kuin punaisia – lisää mehun joukkoon valmistusvaiheessa 3-5 mansikkaa. Mansikka ei joukosta maistu, mutta tekee mehusta ihanan syvän punaisen ja houkuttavan. Yhdelläkin mansikalla saa jo väriä aikaan. Jos sinua ei haittaa haaleampi sävy (tai olet allerginen mansikoille), jätä mansikka vaan pois. Se ei todellakaan ole tarpeellinen, mutta hauska kikka!

raparperiminttumehu

raparperi-minttumehu

Eikö raparperi-minttumehu kuulostakin ihanalta? Yksi lasillinen tätä jäillä kiitos! Ja täytyy sanoa, että tämä toimii myös ihanana lahjaideana kesän juhliin tai vaikkapa mökkireissulle. Minä ainakin ilahdun syötävistä (tai tässä tapauksessa juotavista) lahjoista. Ja joku siellä ruudun takana varmaan jo tätä pohtiikin, niin kyllä, tämä mehu soveltuu ihan täydellisesti jonkun ihanan kesäisen drinkin pohjaksi. Kokeilemalla ja maistamalla onnistuu varmasti!

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Raparperi-minttumehu

Ainekset

1 l
vettä
1½ kg
kypsää raparperia
2 dl
sokeria
1
puntti piparminttua (voi käyttää muutakin minttua)
(2-5kpl mansikoita tuomaan väriä)
4 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

  1. Aloita pesemällä raparperit sekä minttunippu. Siirrä minttu sivuun ja leikkaa raparperit parin sentin paloiksi.
  2. Mittaa kattilaan vesi sekä raparperit (jos haluat mehuun lisää väriä, lisää myös mansikat). Mittaa toiseen kattilaan tai suureen kulhoon sokeri sekä minttu, siirrä sivuun. Anna raparperiseoksen kiehua vartin verran, tai kunnes raparperit ovat mukavan pehmeitä.
  3. Siivilöi raparperiseos sokerin ja mintun päälle. Puristele lusikalla siivilää vasten raparpereista mehu irti. Anna mehun hautua kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Maista tässä vaiheessa. Mikäli mehu on makuusi liian makeaa, voit vielä kiehauttaa joukkoon vettä 1-2dl.
  4. Siivilöi lopuksi mehu puhtaisiin korkillisiin pulloihin (tai kannuun mikäli mehu nautitaan samana tai seuraavana päivänä). Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin.
  5. Nauti mehua kylmänä jääpalojen ja tuoreen mintun kanssa.

Vinkki! Voit tehdä tällä samalla ohjeella mehun pelkästä raparperista, tai lisätä joukkoon omenaa, mansikkaa tai vaikkapa vadelmia.

Jos pidät kirpeämmästä mehusta, aloita lisäämällä sokeria vain 1 dl ja maista. Sokerin määrän tarve määräytyy myös sen mukaan, miten kypsiä raparperit ovat. Hyvä nyrkkisääntö tähän on, että punaiseen raparperiin tarvitsee vähemmän sokeria kuin vihreään, mutta tämäkin voi vähän vaihdella riippuen lajikkeesta.

ruoka juomat raparperi
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *