Porkkanakuppikakut (G)
Meiltä löytyy blogista täydellistä porkkanakakkua, mutta nyt löytyy myös nämä herkulliset porkkanakuppikakut! Tämä resepti on gluteeniton, mutta silti ihanan mehevä. Olemme testanneet reseptiä myös tavallisilla vehnäjauhoilla, ja nekin olivat ihania! Veikkaamme muuten että tähän samaan reseptiin onnistuisi porkkanan sijasta käyttää vaikkapa kesäkurpitsaa, myskikurpitsaa tai omenaa (näihin kaikkiin sopii myös samat mausteet!). Täytyykin kokeilla joku kerta!
Porkkanakuppikakut sopii myös aika hyvin pääsiäiseen! Meinasimme ensin tehdä näistä söpöt pupun peppujen muotoiset, mutta päädyimme sittenkin klassisempiin! 😀 Huomenna onkin jo huhtikuu, ja sehän tarkoittaa vappureseptien kehittelyä! Eli munkkeja ja donitseja, jee! Jos teille tulee mieleen toiveita, laittakaa alle tai instagramissa! 🙂
Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Porkkanakuppikakut (G)
Ainekset (12 annosta)
- 3 dl
- gluteenitonta jauhoseosta (esim.semper)
- 1 tl
- leivinjauhetta
- ½ tl
- ruokasoodaa
- ½ tl
- ksantaania
- 2 tl
- kanelia
- ½ tl
- kardemummaa
- 1/4 tl
- suolaa
- 3/4 dl
- rypsiöljyä
- 2 dl
- fariinisokeria
- ½ dl
- hienoa sokeria
- 2
- kananmunaa
- ½ dl
- ranskankermaa/jogurttia
- 150 g
- porkkanaraastetta (n.2 pientä porkkanaa)
- Kuorrute
- 200 g
- tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
- 40 g
- voita (huoneenlämpöisenä)
- 2 dl
- tomusokeria
- ½ tl
- vaniljasokeria
- 1½ dl
- vispikermaa
- 1 tl
- sitruunan/appelsiinin kuoriraastetta
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, ja vuoraa 12 koloinen muffinipelti muffinivuoilla.
- Mittaa kulhoon kuivat ainekset (paitsi sokerit) ja sekoita.
- Ota esiin toinen kulho, mittaa siihen öljy ja sokerit. Sekoita ne sekaisin sähkövatkaimella. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksitellen ja koko aika sekoittaen. Vatkaa kunnes seos on kuohkea. Lisää sitten joukkoon ranskankerma/jogurtti ja sekoita huolellisesti sekaisin.
- Lisää kuivat ainekset kahdessa osassa ja sekoita ne kunnolla joukkoon. Kääntele viimeisenä joukkoon porkkanaraaste. Kaavi taikina pursotinpussiin ja pursota tasaisesti jokaisen muffinivuoan kesken.
- Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla. Nosta valmiit muffinit pöydälle jäähtymään ja valmista sillä aikaa kuorrute.
- Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja voi keskenään tasaiseksi, lisää tomusokeri ja vanilja ja vatkaa pari minuuttia.
- Lisää puolet kermasta tuorejuustoon ja kääntele joukkoon. Kun tämä on sekoittunut joukkoon, lisää loput kermasta ja kääntele sekin joukkoon. Kaavi pursotinpussiin ja pursota kokonaan jäähtyneiden muffinien pinnalle. Jos haluat kuppikakkuihin todella korkeat pursotukset, tee kuorrute tuplana.
Huom! Jos haluat raikkautta kuorrutteeseen, lisää siihen 1 tl sitruunan tai appelsiinin kuoriraastetta.
Huom! Jos haluat tehdä porkkanakuppikakut vehnäjauhoista, laita niitä 2½ dl ja jätä ksantaani pois.