Pistaasitahna
Pistaasi on ehdottomasti meidän suosikkipähkinämme ja päätimme tehdä siitä kauniin kirkkaan vihreän tahnan mitä voi käyttää leivonnassa tai vaikkapa jäätelön seassa. Huomenna itse asiassa blogiin tuleekin resepti missä tämä makea pistaasitahna pääsee hyötykäyttöön! Ja ai että, se onkin herkullinen resepti.
Reseptiin käytetään kuorittuja pistaaseja, mutta suosittelemme poistamaan vielä pähkinässä kiinni olevan punertavan “kuoren” irti, jotta tahnasta tulee mahdollisimman kirkkaan vihreä. Halutessaan tuon kerroksen voi jättää pistaaseihin, mutta tahnasta tulee silloin ruskeampi vihreän sijasta. Tahnaan tulee myös pistaasi-tai manteliöljyä, mutta voit halutessasi käyttää myös rypsi-tai oliiviöljyäkin, ne vaan saattavat maistua tahnan seasta helpommin.
Sellainen helppo resepti tällä kertaa. Ja palatkaahan huomenna lukemaan uutta reseptiä missä pistaasitahna pääsee loistamaan. Jos kuitenkin pistaasiherkkua tekee mieli JUST nyt, kokeile näitä keksejä! Parhautta.
Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Pistaasitahna
Ainekset
- 250 g
- kuorittuja pistaaseja
- 4 dl
- tomusokeria
- ½ dl
- pähkinäöljyä, pistaasi/manteli
- ½ dl
- vettä
- (+manteliaromia)
Tee näin:
- Mittaa kuoritut pistaasipähkinät kulhoon. Kaada päälle kuumaa vettä ja anna pähkinöiden liota 5-10 minuuttia. Voit välillä käydä sekoittelemassa.
- Kaada vesi pois ja kaada pistaasit keittiöliinalle tai talouspaperille. Kuivaa ja irrota kuorikerrosta, kunnes pistaasit ovat kauniin vihreitä. Kaada sitten pistaasit tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen.
- Mittaa joukkoon tomusokeri, surauttele seosta hetki. Rapsuta lusikalla pohjaa välillä, jotta seos hienontuu tasaisesti. Lisää sitten joukkoon öljy ja vesi (ja jos haluat, manteliaromi). Sekoita tasaiseksi.
- Kaavi valmis seos puhtaaseen purkkiin tai minigrip-pussiin. Tahna säilyy jääkaapissa hyvänä noin viikon!
Oi että! Pistaasipähkinät on kyllä hyviä ja tosi hyviä ovat kuvatkin 🙂
http://Www.riikkamiettinen.fi
Niin ovat! Ja kaunis kiitos <3
No, en kestä! Nyt tekee mieli tätä. 🙂
http://moumou.fi
Tää on kyllä hyvää 😛 pistaasi on aina hyvää!