Päärynämutakakku (vaalea)

Lomalta palattu, ja heti ensimmäisenä leivottavana oli tämä ihana päärynämutakakku. Herkullinen ja mehevä päärynä yhdistettynä ihanan tahmeaan valkosuklaamutakakkuun toimii. Ja ennen kuin joku ehtii siellä kommenteissa asiaa kysyä, niin kyllä, voit tehdä tämän myös omenoista. Kirpeät omenat, kuten granny smith-lajike, sopii tähän varmasti parhaiten.

Olipa ihana pitää vähän pidempi loma tänä kesänä. En yleensä pidä “oikeaa” lomaa ollenkaan, mutta tänä vuonna muuttorumban vuoksi tuntui siltä että oikeasti tarvitsi hetken hengähtää. Syksyhän on meillä aina hyvin vilkasta aikaa töiden osalta, joten nyt on akkuja latailtu. Joulukalenteriakin aloitellaan jo tässä kuussa tuttuun tapaan. Jos on toiveita resepteistä, laita alle kommenttia!

päärynämutakakku

Ja pitkästä aikaa meillä myös Sweet Food O´Mine-blogin Sarin kanssa yhteiset drinkki ja herkku postaukset blogeissa. Meillä tämä tahmea päärynämutakakku ja Sarin puolella herkullinen päärynäinen gin fizz. Osaatte ehkä arvata että päärynä oli tämän kuukauden teemana!

Ihana ja suhteellisen helppo leivottava. Ja mutakakuthan nyt toimii aina! Makeaahan tämä on, mutta sellaista valkoisuklaiset herkut yleensä ovatkin. Jos kuitenkin haluat makeudella kontrastiksi kirpeyttä, voit käyttää maidon sijasta sitruunamehua ja lisätä pienen määrän sitruunaraastetta taikinaan. Sitruunan happo taittaa hyvin valkosuklaan makeutta. Ainoa miinuspuoli sitruunan lisäämisessä on se, että päärynän hento maku vähän peittyy sillä. Ja jos haluat kokeilla muita mutakakkuja, kokeile tätä herkullista sitruuna-valkosuklaamutakakkua tai tätä mutakakkua vadelmavaahdolla.

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Päärynämutakakku (vaalea)

Ainekset (12 annosta)

125 g
voita
125 g
valkosuklaata
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
2
kananmunaa
2 rkl
maitoa
2½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1
suuri päärynä (kuorittuna)
+tomusokeria
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Valmistele 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kannattaa vuorata sekä pohja että reunat. Laita samalla uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori päärynä ja leikkaa siitä hyvin ohuita siivuja.
  2. Mittaa voi ja valkosuklaa lämmönkestävään kulhoon ja lämmitä mikrossa hiljalleen erissä, kunnes ne ovat sulaneet toistensa joukkoon. Voit tehdä tämän myös vesihauteessa.
  3. Lisää sulan voin ja suklaan joukkoon sokerit sekä suola. Vatkaa sekaisin yleiskoneessa tai sähkövatkaimilla. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksitellen.
  4. Lisää massan joukkoon maito. Anna massan vatkautua viitisen minuuttia, kunnes se on kuohkeaa.
  5. Lisää sitten jauhot sekä leivinjauhe edelleen vatkaten. Älä ylivatkaa, ettei kakkuun tule sitkoa. Kaavi myös kulhon reunat.
  6. Kaada valmis taikina vuokaan ja lisää pinnalle OHUET päärynäsiivut. Paista uunin keskitasolla noin.20 minuuttia, kunnes kakun pinta on saanut hieman väriä (jos haluat, voit paiston loppuvaiheessa lisätä kakun pinnalle mantelilastuja).  Itse kakku saa vielä ”hyllyä” keskeltä vanukasmaisesti, jotta se jää varmasti meheväksi ja tahmeaksi. Keskiosan ei kuitenkaan kuulu olla yhtään nestemäistä. Anna jäähtyä hetki ja irroita sitten vuoasta.
  7. Anna kakun jäähtyä ja koristele sitten tomusokerilla.

HUOM! Kakun paistoaika voi vaihdella. Meidän vanhassa uunissa kakku paistui vartissa, mutta nykyisessämme paistoaika oli lähemmäs 25 minuuttia. 

Kakku säilyy 3-4 päivää viileässä säilytettynä.

ruoka leivonta kakut makeat-leivonnaiset
Kommentit (2)
  1. Aivan ihana ☺️
    Tämän ohjeen laitan talteen.

    1. Kiitos Sari <3 on kyllä varsinaista herkkua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *