Mehevät kesäkurpitsabrowniet
Terveiset peiton alta. Viime viikko oli vähän kiireisempi ja nyt sitten sairastellaan. Töitä täytyy kuitenkin tehdä ja työn alla oli myös nämä supermehevät kesäkurpitsabrowniet. Kesäkurpitsasta tulee suklaiseen brownieen ihanaa mehukkuutta ja makua! Päällensä mehevät kesäkurpitsabrowniet sai makeamman suklaakreemin!
Moni jostain syystä kauhistelee kesäkurpitsaa leivonnassa ja ihan turhaan! Kesäkurpitsa, varsinkin suklaan kanssa on vähän sama asia kuin porkkana mausteisessa kakussa (eli ihan parasta!)! Jos muuten hyvä porkkanakakku on etsinnässä, kurkkaa tämä!
Ihan rehellisyyden nimissä en itse maistanut tätä kakkua 100% tarkkuudella flunssan takia. Toki tämä sai arvovaltaiselta raadilta hyväksynnän ja kehuja, miksi olen varma että nämä kesäkurpitsabrowniet on herkullisia! Täytyy ehkä vielä nopeasti asettaa itselle pala sivuun makunystyröiden aktivoitumista odotellessa!
Seuraa meitä instagramin puolella, täältä. (ja esim. meidän kissojen löhöilyä flunssapotilaan seurana)
Mehevät kesäkurpitsabrowniet
Ainekset (9 annosta)
- 1½ dl
- rypsiöljyä
- 3 dl
- sokeria
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 1
- kananmuna
- 5 dl
- vehnäjauhoja
- 1½ dl
- tummaa kaakaojauhetta
- 1½ tl
- ruokasoodaa
- 1 tl
- suolaa
- n,5 dl
- kesäkurpitsaa raastettuna (älä valuta nesteitä)
- Kuorrute
- 1 dl
- tummaa kaakaojauhetta
- 75 g
- voita
- 4½ dl
- tomusokeria
- ½ dl
- maitoa
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa n. 20x20cm uunivuoka leivinpaperilla.
- Mittaa kulhoon öljy, sokerit ja kananmuna. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin.
- Mittaa toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne kolmessa erässä nesteiden joukkoon. Seoksesta tulee vähän kuiva, se kuuluu asiaan. Lisää vielä joukkoon raastettu kesäkurpitsa desi kerrallaan ja kaavi brownietaikina sitten vuokaan.
- Paista brownieita noin 25 minuuttia (voit paistaa ne läpikypsiksi tai jättää vähän pehmeämmäksi), kunnes ne ovat kiinteytyneet (paistoaika voi vähän vaihdella uunista riippuen) ajan ja nosta sitten pöydälle jäähtymään. Valmista sillä aikaa kuorrute.
- Mittaa voi ja kaakaojauhe kulhoon, sekoita niitä muutaman minuutin ajan. Lisää sitten joukkoon tomusokeri desi kerrallaan. Lisää tomusokerien jälkeen maito ja vaahdota kuorrutetta vielä muutama minuutti täydellä teholla.
- Kaavi kuorrute JÄÄHTYNEEN brownielevyn päälle. Tasoita palettiveitsellä tai lusikalla ja leikkaa sitten 9 tai 12 palaan.
Voiko rypsiöljyn tilalle laittaa voita? Määrä?
Uskon että onnistuu, voi olla että pohjasta ei tule kylläkään ihan yhtä mehevä! Laittaisin voita sulana saman määrän kuin mitä öljyä on reseptissä.
Voiko vehnäjauhojen tilalle käyttää muita jauhoja?
Periaatteessa kyllä, en ole ehtinyt itse testaamaan esimerkiksi gluteenittomilla jauhoilla!