Mausteiset bataattimuffinit
Tiedättekö sen tunteen kun tekisi mieli leipoa jotain ihanaa, mutta et yhtään keksi että mitä? Kun tälläinen tilanne yllättää, on meillä siihen yksi hyvä vinkki; mene seisomaan kaupan hedelmä-ja vihannesosastolle ja poimi sieltä käteesi joku tuttu tai tuntematon raaka-aine. Sitten vaan sitten leipomaan (tai miksei tietty kokkaamaankin!).
Tällä kertaa käteen sattui bataatti ja siitä päätimme leipoa herkullisia, mausteisia muffineita. Täytyy myöntää, että porkkanamuffinit sai näistä aika kovan vastustajan! Bataattimuffinit on ihan täydellinen herkku pimeneviin syysiltoihin tai miksei jopa joulupöytään! Meidän muffinien pinnalla on periteinen tuorejuustokreemi, mutta mikä tahansa muukin kävisi!
Suosittelemme ehdottomasti laittamaan bataattimuffinit kokeilulistalle. Ja jos juuri bataatti ei saa sinua innostumaan, niin miten olisi vaikkapa kurpitsapiirakka tai porkkanakakku? Ne toimii AINA! Ja varsinkin halloweenin kynnyksellä! Viikonloppuna ollaan muuten halloween-tunnelmissa Lakritsi-ja Salmiakkifestivaaleilla, sillä meidän workshopissa koristellaan keksejä halloween teemaisesti! Seuraa workshoppeja täältä!
Mausteiset bataattimuffinit
Ainekset (12 annosta)
- 115 g
- voita (pehmeänä)
- 1 dl
- hienoa sokeria
- 1½ dl
- fariinisokeria
- 1
- kananmuna
- 1½ dl
- bataattisosetta
- 4 dl
- erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl
- leivinjauhetta
- ¼ tl
- ruokasoodaa
- ½ tl
- kanelia
- ½
- inkivääriä
- ¼ tl
- kardemummaa
- ½ dl
- maitoa
- Tuorejuustokreemi
- 200 g
- tuorejuustoa
- 30 g
- pehmeää voita
- 1½ dl
- vispikermaa
- 1½ dl
- tomusokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- ½ tl
- kanelia
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa muffinipelti muffinivuoilla.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa se huolella joukkoon. Kaavi kulhon reunat ja jatka vatkaamista. Lisää joukkoon bataattisose (voit keittää itse ja soseuttaa).
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seoksen joukkoon kolmessa erässä nopeasti joukkoon sekoittaen. Älä ylivatkaa.
- Lisää vielä maito ja vatkaa se nopeasti joukkoon. Annostele valmis taikina 12 muffinivuokaan ja paista uunissa 15-25min uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
- Nosta muffinit pöydälle jäähtymään ja valmista sillä aikaa kuorrute.
- Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto ja voi.
- Lisää tomusokeri, vanilja ja kaneli tuorejuustoseokseen ja vatkaa huolella. Kääntele lopuksi kerma tuorejuustoseokseen ja kaavi pursotinpussiin. Pursota jäähtyneiden muffinien pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla.