Marmeladit suklaakuorrutteella
Marmeladit suklaakuorrutteella on ihana joulumakeinen sinulle joka nautit vaikkapa Julia-karkeista tai suklaakuorrutteisista vihreistä kuulista. Parhaat makeiset teet vahvasta glögistä tai aidosta mehusta valmistettuna. Marmeladit voi kuorruttaa millä tahansa suklaalla, mutta tumma suklaa sopii parhaiten makunsa ja koostumuksensa puolesta näihin (tumma suklaa jähmettyy helpommin myös!). Jos tykkäät että marmeladissa on pientä kirpeyttä mukana, voit lisätä valmistusvaiheessa seokseen pienen määrän sitruunahappoa. Se tuo myös mukanaan pientä raikkautta, joka taittaa marmeladin makeutta.
Meiltä toivotaan usein vegaanisia reseptejä, ja agarilla hyydytettynä sekä vegaanisella tummalla suklaalla tehtynä marmeladit suklaakuorrutteella ovat oiva herkkulahja vegaaneille tai kasvispainotteista ruokavaliota noudattaville. Tottakai voit jättää suklaakuoren pois näistä ja kieritellä marmeladit hienossa sokerissa. Itse käytämme aina erikoishienoa sokeria, sillä se tuo mielestämme kauneimman pinnan karamelleihin.
Marjojen ja suklaan yhdistelmä on monesti pettämätön. Eikä pettänyt meitä tälläkään kertaa! Parhaat marmeladit mielestämme tulee kirpeästä puolukkamehusta, mutta kaikki AIDOT mehut tekevät marmeladeista herkullisia. Emme siis suosittele tiivisteitä. Toisaaltaan jos teet marmeladit glögistä, tiiviste toimii hyvin ja se kannattaakin jättää melko väkeväksi, jotta se maistuu kunnolla. Jos tykkäät marjojen ja suklaan yhdistelmästä, kokeile ihania pumpulisia vadelmavaahtiksia.
Huomisesta kalenteriluukusta löytyy supersimppeli resepti, mikä sopii lahjaideaksi tai naposteltavaksi. Simppeleitä reseptejä on toivottu erityisen paljon, ja niitä ehtii vielä muutama tulla ennen joulua! Pysykäähän siis jälleen kuulolla.
Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna
Marmeladit suklaakuorrutteella (vegaaninen)
Ainekset (40 annosta)
- 5 dl
- valmista glögiä tai mehua (vahvaa)
- 4 dl
- sokeria
- 2 rkl
- agar agar-jauhetta
- 200 g
- tummaa suklaata
Säilytetäänkö tuo huoneenlämmössä vai jääkaapissa? Ja kuinkahan kauan säilyy?😊
Valmiit marmeladit olisi hyvä säilyttää huoneenlämmössä, ilmatiiviissä rasiassa. Kannattaa kuitenkin pitää vähän viileämässä paikassa (ei esim.hellan vieressä!). Marmeladit säilyy viikon-pari ainakin 🙂