Marmeladit suklaakuorrutteella

marmeladit suklaakuorrutteella

Marmeladit suklaakuorrutteella on ihana joulumakeinen sinulle joka nautit vaikkapa Julia-karkeista tai suklaakuorrutteisista vihreistä kuulista. Parhaat makeiset teet vahvasta glögistä tai aidosta mehusta valmistettuna. Marmeladit voi kuorruttaa millä tahansa suklaalla, mutta tumma suklaa sopii parhaiten makunsa ja koostumuksensa puolesta näihin (tumma suklaa jähmettyy helpommin myös!). Jos tykkäät että marmeladissa on pientä kirpeyttä mukana, voit lisätä valmistusvaiheessa seokseen pienen määrän sitruunahappoa. Se tuo myös mukanaan pientä raikkautta, joka taittaa marmeladin makeutta.

Meiltä toivotaan usein vegaanisia reseptejä, ja agarilla hyydytettynä sekä vegaanisella tummalla suklaalla tehtynä marmeladit suklaakuorrutteella ovat oiva herkkulahja vegaaneille tai kasvispainotteista ruokavaliota noudattaville. Tottakai voit jättää suklaakuoren pois näistä ja kieritellä marmeladit hienossa sokerissa. Itse käytämme aina erikoishienoa sokeria, sillä se tuo mielestämme kauneimman pinnan karamelleihin.

marmeladit suklaakuorrutteella

marmeladit suklaakuorrutteella

Marjojen ja suklaan yhdistelmä on monesti pettämätön. Eikä pettänyt meitä tälläkään kertaa! Parhaat marmeladit mielestämme tulee kirpeästä puolukkamehusta, mutta kaikki AIDOT mehut tekevät marmeladeista herkullisia. Emme siis suosittele tiivisteitä. Toisaaltaan jos teet marmeladit glögistä, tiiviste toimii hyvin ja se kannattaakin jättää melko väkeväksi, jotta se maistuu kunnolla. Jos tykkäät marjojen ja suklaan yhdistelmästä, kokeile ihania pumpulisia vadelmavaahtiksia.

Huomisesta kalenteriluukusta löytyy supersimppeli resepti, mikä sopii lahjaideaksi tai naposteltavaksi. Simppeleitä reseptejä on toivottu erityisen paljon, ja niitä ehtii vielä muutama tulla ennen joulua! Pysykäähän siis jälleen kuulolla.

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Marmeladit suklaakuorrutteella (vegaaninen)

Ainekset (40 annosta)

5 dl
valmista glögiä tai mehua (vahvaa)
4 dl
sokeria
2 rkl
agar agar-jauhetta
200 g
tummaa suklaata
6 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 6 h 00 min

Tee näin:

1. Vuoraa n.20x20cm vuoka kelmulla.
2. Mittaa kattilaan glögi ja sokeri. Anna sokerin sulaa glögiin ja seoksen kiehahtaa.
3. Ripottele glögiseoksen joukkoon agar agar ja sekoittele. Anna kiehua vielä kahden minuutin ajan.
4. Kaada vuokaan ja anna jähmettyä muutamasta tunnista seuraavaan päivään.
5. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja mikäli marmeladi on vielä ’märkää’, voit antaa sen vielä kuivua muutamasta tunnista vuorokauteen.
6. leikkaa marmeladit ja dippaa sulassa suklaassa. Käytimme tähän itse apuna hammastikkuja sekä haarukkaa. Anna jähmettyä viileässä hetken TAI huoneenlämmössä muutaman tunnin. Pakkaa kauniisti.
Vinkki! Älä anna seoksen kiehua agarin lisäyksen jälkeen kahta minuuttia enempää tai marmeladien koostumus voi mennä pieleen.
Vinkki! Jos haluat marmeladiin vähän kirpeyttä makeudelle vastapainoksi, voit lisätä seoksen joukkoon teelusikallisen sitruunahappoa.
ruoka leivonta makeiset joulu
Kommentit (2)
  1. Säilytetäänkö tuo huoneenlämmössä vai jääkaapissa? Ja kuinkahan kauan säilyy?😊

    1. Valmiit marmeladit olisi hyvä säilyttää huoneenlämmössä, ilmatiiviissä rasiassa. Kannattaa kuitenkin pitää vähän viileämässä paikassa (ei esim.hellan vieressä!). Marmeladit säilyy viikon-pari ainakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *