Mansikka-sitruuna kuppikakut
Teimme ystävänpäiväksi näitä ihania mansikka-sitruuna kuppikakkuja. Pehmeät mansikka-sitruuna kuppikakut kätkee sisälleen sitruunatahnasilmän ja ne viimeistellään aidoista mansikoista tehdyllä kuorrutteella. Kaunis pinkki sävykin tulee pelkistä mansikoista ja mitään keinotekoisia väriaineita ei tarvita! Jos mansikka ei ole mieleesi, saat tällä samalla reseptillä tehtyä myös pakastekuivatuista vadelmista ihanat kuppikset!
Huh mikä talvi onkaan ollut. Koulun kanssa on pidellyt kiirettä ja itse asiassa nämäkin kuvat on kouluprojektia varten napsittu koulun studiossa. On samalla ihana oppia uutta, mutta myös kauhistuttavaa sisäistä kaikkea uutta tietoa valtavalla vauhdilla! Ehdottomasti erilaista näin kolmekymppisenä kuin teininä! Mutta hauskaa on Tässä kuitenkin isoin syy miksi bloginkin päivittäminen on jäänyt hetkeksi taka-alalle. Päivitämme instagramia useammin ja sinne on ilmestynyt pitkin talvea (ja tulevaa kevättäkin) uusia reseptejä. Eli ottakaahan @drjinna seurantaan siellä.
Siinäpä teille ihana ja raikas resepti. Mansikka ja sitruuna toimivat oikein oivasti yhdessä ja makuparista tuleekin mieleen vähän joku mansikka-lemonade mieleen. Ja jos mansikkainen lemonade maistuu, niin sellaisen voi tehdä vähän tätä mustikkalemonade reseptiä muunnellen. Nyt toivotamme teille aurinkoista sunnuntaita ja palaamme pyykkivuoren pariin! Puuh
Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna
Mansikka-sitruuna kuppikakut
Ainekset (12 annosta)
- 150 g
- voita (pehmeänä)
- 2½ dl
- hienoa sokeria
- 2
- kananmunaa (huoneenlämpöisenä)
- 1 dl
- maitoa (lämmitettynä)
- 3 dl
- vehnäjauhoja
- 1½ tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1
- sitruunan kuoriraaste
- 1-2 rkl
- sitruunamehua
- Kuorrute
- 200 g
- voita (pehmeänä)
- 450 g
- tomusokeria (sihdattuna)
- ½ dl
- maitoa
- 20 g
- pakastekuivattua mansikkaa (murskattuna & sihdattuna)
Tee näin:
•Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valmistele muffinipelti muffinivuoilla.
•Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
•Lisää edellisten joukkoon lämmin maito, tässä vaiheessa taikina saattaa olla todella löysää.
•Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa. Raasta joukkoon sitruunankuori ja lisää myös sitruunamehu.
•Annostele 12 muffinivuokaan n.2/3 täyttäen (tai vähän yli).
•Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla. Anna jäähtyä sillä aikaa kun valmistat kuorrutteen, tee sitten muffinien keskelle kolot omenaporalla ja täytä sitruunatahnalla.
•Valmista kuorrute vaahdottamalla voi ja tomusokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkävatkaimella tai yleiskoneessa (lisää tomusokeri vähitellen).
•Lisää vähitellen joukkoon maito koko aika sekoittaen. Ja viimeisenä, lisää mansikkajauhe siivilän läpi ja sekoita se hyvin joukkoon.
• Kaavi kuorrute tähtityllalla varusteltuun pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele ja herkuttele
Huom! Jos haluat kevyemmän kuorrutteen, voit tehdä tuorejuustokuorrutteen ja lisätä siihen pakastekuivattua mansikkaa. Kokeile vaikkapa täältä löytyvää reseptiä: tuorejuustokuorrute.