Leivontabloggaajan kaapilla osa 1

Lomat on nyt lusittu ja tauko blogista ja sosiaalisesta mediasta on tehnyt hyvää! Mutta nyt kääritään hihat ja toivotetaan elokuu tervetulleeksi postauksella meidän leivontavälineistä!

Monesti on pitänyt kirjoittaa meille tärkeistä raaka-aineista ja välineistä. Hyvistä perusaineista saa leivottua aina herkkuja ja klassikoita. Monet perusvälineet auttavat meitä arjen askareissa… ja mitä teimme ennen kuin meillä oli KitchenAid? Aloitetaan kuitenkin ihan perusvälineistä. Niistä mitä ilman emme tulisi toimeen! (jatketaan kaappien sisältöjen esittelyä sitten raaka-aineilla seuraavalla kerralla..)

 

Hyvät mitat

Mitat on leipureille aika tärkeät, varsinkin leipoessa kakkuja, missä tarkat mitat on tärkeitä! Suosimme yleensä metallisia mittoja, vaikkakin kaapista löytyy myös muovisia. Mittoja ei meillä myöskään ikinä ole riittävästi, sillä tuntuu että leipoessa kaikki on käytössä!

Vaaka & lämpömittarit

Meiltä kysytään kohtalaisen usein tarvitseeko johonkin reseptiin vaakaa tai lämpömittaria. Ja jos ne on reseptissä erikseen mainittu, suosittelemme niitä käyttämään. Vaa’an avulla mittaat helposti (ja tarkasti) grammat ja millit. Usein esimerkiksi macarons-leivoksissa, vaaka on välttämätön täydellisen lopputuloksen havittelussa. Lämpömittari puolestaan auttaa makeisten ja erilaisten sokeriliemien teossa. Lämpömittaria hankkiessa kannattaa ottaa huomioon, että sillä voi mitata myös korkeita lämpötiloja, sillä kaikki mittarit eivät sovellu esimerkiksi sokeriliemiin.

Nuolijat, kaapimet & palettiveitset

Tässä on osa nuolijakokoelmastamme, mutta kaapista löytyy ainakin puolet lisää! Näillä on hyvä kaapia viimeisetkin rippeet taikinoista ja kuorrutteista, jotta kaikki tulee käytettyä! Nuolijalla on myös hyvä sekoittaa esimerkiksi jauhoja herkkiin massoihin. Paletit on meillä ahkerassa käytössä kakkuja tehdessä. Hyvällä metallisella palettiveitsellä saat viimeisteltyä kakkuihin kauniit suorat reunat.

Tyllat

Kuppikakkujen ja marenkien teko ei onnistuisi ilman meidän ihanaa tyllakokoelmaamme! Suosittelemme metallisia tyllia tarkemman lopputuloksen kannalta. Metalliset tyllat myös kestää kauemmin ja oikein pestyinä ja säilytettyinä ikuisesti. Oma suosikkityllamme on kuusiteräinen tähtitylla, Wilton 1M (edessä vasemmalla).

Pellit & vuoat

Muffinipellit, kakku-ja piirasvuoat ovat myös kovassa käytössä meillä. Suosikeiksi on muodostunut alumiiniset ja läkkipeltiset vuoat niiden hyvien lämmönjohtokykyjen ansiosta. Alumiiniset kakkuvuoat säilyvät myös ikuisesti, mikäli niistä huolehtii oikein! Suosittelemme käsinpesua ilman saippuaa kaikille vuoille!

Siivilät

Siivilät ja sihdit ovat tärkeitä herkkiä massoja tehdessä. Käytämme kakkutaikoihin tulevat jauhot aina siivilän kautta, jotta massa säilyttää kuohkeutensa! Pientä teesihtiä käytämme annostellessamme esimerkiksi tomusokeria kakun koristeeksi!

Näiden välineiden lisäksi käytämme tietenkin kaulimia, koriste-ja piparimuotteja, pursotinpusseja, muffinivuokia ja tottakai se KitchenAid! Mutta tässä on nyt esiteltynä meidän suosikkimme perusvälineistä, jota tulee käytettyä viikottain!

Jos näistä välineistä herää lisäkysymyksiä, voitte laittaa alle kommenttia, vastaamme mielellämme! 🙂

 

ruoka leivonta makeat-leivonnaiset
Kommentit (2)
  1. Olisiko suositella jotain fudgen tekoon sopivaa lämpömittaria? Itselläni on kaksi: toinen ei mittaa luotettavasti päälle 100 asteen lämpötiloja (asteet hyppii miten sattuu) ja toinen on aivan liian lyhyt (sormet supervaarassa).

    1. Itsellä on käytössä juurikin tuo kuvassa näkyvä Heirolin metallinen mittari 🙂 on toiminut hyvin fudgeissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *