Joulukalenteri luukku 8. – Minttutoffeet
Toffee on jotain niin ihanaa! Ja ehdottomasti kokeilun arvoista on myös lisätä muutakin makua paahteisen toffeen joukkoon! Kokeilimme ensimmäistä kertaa tehdä omat minttutoffeemme ja emme pettyneet! Raikas minttu sopii täydellisesti karamellin joukkoon.
Jos et välitä mintusta, kokeile toffeita sellaisenaan tai vaikka maustettuna vaniljalla, merisuolalla tai jopa banaaniaromilla! <3
Minttutoffeet ohje (20-30kpl koosta riippuen);
115 g voita
1 1/4 dl kuohukermaa
3 rkl vettä
60 ml glukoosisiirappia
2 1/3 dl sokeria
muutama tippa minttuaromia
1. Voitele 15x25cm leipävuoka öljyllä ja leikkaa sen pohjalle leivinpaperi mikä tulee ylös reunoja pitkin. Voitele myös leivinpaperi. (Voit myös taitella vuoan foliosta)
2. Kuutioi voi ja sekoita kerman kanssa kulhoon. Sulata miedolla lämmöllä mikrossa.
3. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan chai-siirappi(/vesi), glukoosi ja sokeri. Varo ettei sokeria mene kattilan reunoille tai karamelliseos kiteytyy.
4. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes seos kiehahtaa, sulje kannella noin yhdeksi minuutiksi, jottei kiteitä muodostu kuumentaessa. Ota kansi pois ja aseta lämpömittari kattilaan. Kuumenna kunnes seos saavuttaa 160 asteen lämpötilan.
5. Lisää varoen ja vähän kerrallaan kattilaan voi-kermaseos samalla varovasti sekoittaen. Seos alkaa kuplia voimakkaasti. Jatka kuumentamista kunnes seos saavuttaa 116 asteinen, mikäli haluat karamelleista vähän kiinteämpiä, anna lämpötilan kohota 120 asteeseen. Lisää tässä vaiheessa minttuaromi.
6. Kaada seos valmisteltuun vuokaan ja anna jäähtyä noin puolen tunnin ajan. Tämän jälkeen voit koristella karamellit suolalla tai vaikkapa piparminttukarkkirouheella. Anna koristelun jälkeen karamellien jähmettyä vielä noin 4 tunnin ajan huoneenlämmössä (tai yön yli). Ota jähmettynyt karamelliseos pois vuoasta ja leikkaa haluamasi kokoisiin paloihin. Tarjoa sellaisenaan tai kääri leivinpaperista leikattuihin paloihin.