Joulukalenteri luukku 5. – Glögihillo
Luukusta numero viisi paljastuu ihana glögihillo joka sopii niin kakkujen tai vaikkapa pannareiden kaveriksi tai kyytipojaksi juustopöytään! Kokeile myös nokare hilloa piristämään puuroannosta! 🙂
Glögihillo ohje;
200g mustaherukoita
200g punaherukoita/puolukoita
300g erikoishienoa sokeria (erikoishieno 90g = 1dl)
300g erikoishienoa sokeria (erikoishieno 90g = 1dl)
1 dl glögiä
1 dl vettä
Oman maun mukaan kanelia, inkivääriä, kardemummaa & neilikkaa
Oman maun mukaan kanelia, inkivääriä, kardemummaa & neilikkaa
1. Mittaa kattilaan sokeri, vesi, glögi ja mausteet. Anna porista 5-10 minuuttiin.
2. Lisää joukkoon marjat ja anna porista liedellä hiljalleen, kunnes seos paksuuntuu. Jos hillon pinnalle muodostuu vaahtoa, kaavi se kauhalla tai lusikalla pois. Jos käytät kokonaisia kanelitankoja, ota ne ennen purkittamista kauhalla pois.
3. Kaada valmis hillo puhtaaseen purkkiin, anna jäähtyä hetki. Laita sitten purkkiin kansi ja hillo jääkaappiin.
4. Anna tekeytyä seuraavaan päivään.
Huomenna juhlitaankin 100-vuotiasta Suomea! Palataan siis sinivalkoisin teemoin vuorokauden vaihtuessa! <3
-Dr.Sugar-
Hyvältä kuulostaa, käytitkö alkon glögiä vaiko alkoholitonta?
Käytimme alkoholitonta 😊
toimiskohan alkon glögi kun sitä löytyisi pullotolkulla?