Blogit
Dr. Sugar

Hunajaiset honeycomb-makeiset

Moikka kaikille täällä Meillä Kotona-sivuston puolella nyt ensimmäistä kertaa! Me vähän ylläriä teille povailtiin ja tämä se on! Täällä me nyt ollaan, ja mitä mahtavammassa joukossa! 🙂

Ensimmäiseksi reseptiksi tänne kokeilimme jotain uutta… nimittäin ihastuttavan paahteisen hunajaisia honeycomb makeisia! Nämä on ollut to do-listalla jo iät ja ajat, mutta nyt vasta saimme aikaiseksi! Ja ai että miten hurmaavia tuli! Ehdottomasti sopii murustettuna niin jäätelön joukkoon kuin kakkujen koristeeksikin!

Honeycomb ohje:

2½ dl erikoishienoa sokeria

½ dl glukoosisiirappia/vaaleaa siirappia

2 rkl hunajaa

1 1/4 dl vettä

2 tl ruokasoodaa

  1. Vuoraa noin 20×20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka leivinpaperilla. Paperin saa parhaiten vuokaan jos ensin rypistät sen palloksi ja sen jälkeen asetat sen.
  2. Mittaa paksupohjaisen kattilan pohjalle ensin sokeri ja sitten siirappi, hunaja ja vesi. Älä sekoita tässä vaiheessa. Anna porista miedolla lämmöllä ja pidä huoli, että sokeri sulaa nesteiden joukkoon.
  3. Lämmitä seos 148 asteeseen (nosta tarvittaessa lieden lämpötilaa) ja tämän jälkeen siirrä kattila liedeltä.
  4. Sekoita joukkoon sooda. Tässä vaiheessa seos alkaa kuplia voimakkaasti! Kaada seos välittömästi vuokaan, ja varo ettet polta itseäsi!
  5. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Tämän jälkeen voit leikata tai lohkaista honeycombista haluamasi kokoisia paloja.

Honeycomb säilyy parhaiten huoneenlämmössä ilmatiiviiseen rasiaan pakattuna.

Sellaisia tuli meidän ”hunajakennoistamme” 🙂 ihanan helppoja valmistaa ja pakko sanoa, todella maukkaita! Mukavaa viikonloppua kaikille! 🙂

Kommentit (10)

  1. Viikonlopppukokki

    No nytpäs olisi mielenkiintoista kuulla mihin olette honeycombia käyttäneet?

    • Dr.Sugar

      Meillä tätä pääsee jäden päälle! Ja varmasti tulevaisuudessa myös kakkuihin! 🙂 mutta vähän on kyllä tullut nakerreltua sellaisenaankin! Sopii myös mainiosti esim. rocky roadiin! 🙂

  2. Nina Lappalainen

    Näyttääpä ihanalta! 😋

    • Dr.Sugar

      Kiitos <3

  3. Jenni / Valmiiseen pöytään

    Moi. Jäin pohtimaan, että eikös glukoosisiirappi ja vaalea siirappi ole kaksi täysin eri tuotetta, ja käyttäydy eri tavoilla? Kumpaa käytitte tässä?
    Ulkomaisissa ohjeissa neuvotaan käyttämään golden syrupia, ja esimerkiksi Dansukkerin ohjeessa sekä vaaleaa että glukoosisiirappia. Ehkä lopputulos onnistuu siis kaikilla näistä 🙂

    • Dr.Sugar

      Olemme huomanneet että tämän tyyppisissä makeisohjeissa kumpikin toimii passelisti, mutta vaalealla siirapilla honeycombiin saa vähän tummemman sävyn! Vähän vastaavanlaisesti olen jenkkisivustoilla nähnyt ohjeita missä käytetään joko tuota mainitsemaasi golden syrupia tai vaihtoehtoisesti maissisiirappia! 🙂

  4. Aleena

    Hyvä tohtori, onnistuuko honeycombin valmistaminen ilman lämpömittaria?
    Kiinnostaisi kyllä kokeilla, Masterchef Australia jo herätti uteliaisuuden!

    • Dr.Sugar

      Lämpötila on kohtalaisen tarkka oltava tässä, jotta honeycomb varmasti kovettuu jäähtyessään! Tuon asteen saavuttaminen kesti meillä noin 5-10 minuuttia (mielestäni lähemmäs tuota kymmentä…).

  5. ast

    Osaatko sanoa kauanko säilyy hyvänä?

    • Dr.Sugar

      Helposti parikin viikkoa, kunhan säilöö ilmatiiviiseen rasiaan, jotta hunajakennoihin ei pääse kosteutta! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *