Hunajaiset honeycomb-makeiset
Moikka kaikille täällä Meillä Kotona-sivuston puolella nyt ensimmäistä kertaa! Me vähän ylläriä teille povailtiin ja tämä se on! Täällä me nyt ollaan, ja mitä mahtavammassa joukossa! 🙂
Ensimmäiseksi reseptiksi tänne kokeilimme jotain uutta… nimittäin ihastuttavan paahteisen hunajaisia honeycomb makeisia! Nämä on ollut to do-listalla jo iät ja ajat, mutta nyt vasta saimme aikaiseksi! Ja ai että miten hurmaavia tuli! Ehdottomasti sopii murustettuna niin jäätelön joukkoon kuin kakkujen koristeeksikin!
Honeycomb ohje:
2½ dl erikoishienoa sokeria
½ dl glukoosisiirappia/vaaleaa siirappia
2 rkl hunajaa
1 1/4 dl vettä
2 tl ruokasoodaa
- Vuoraa noin 20×20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka leivinpaperilla. Paperin saa parhaiten vuokaan jos ensin rypistät sen palloksi ja sen jälkeen asetat sen.
- Mittaa paksupohjaisen kattilan pohjalle ensin sokeri ja sitten siirappi, hunaja ja vesi. Älä sekoita tässä vaiheessa. Anna porista miedolla lämmöllä ja pidä huoli, että sokeri sulaa nesteiden joukkoon.
- Lämmitä seos 148 asteeseen (nosta tarvittaessa lieden lämpötilaa) ja tämän jälkeen siirrä kattila liedeltä.
- Sekoita joukkoon sooda. Tässä vaiheessa seos alkaa kuplia voimakkaasti! Kaada seos välittömästi vuokaan, ja varo ettet polta itseäsi!
- Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Tämän jälkeen voit leikata tai lohkaista honeycombista haluamasi kokoisia paloja.
Honeycomb säilyy parhaiten huoneenlämmössä ilmatiiviiseen rasiaan pakattuna.
Sellaisia tuli meidän “hunajakennoistamme” 🙂 ihanan helppoja valmistaa ja pakko sanoa, todella maukkaita! Mukavaa viikonloppua kaikille! 🙂
No nytpäs olisi mielenkiintoista kuulla mihin olette honeycombia käyttäneet?
Meillä tätä pääsee jäden päälle! Ja varmasti tulevaisuudessa myös kakkuihin! 🙂 mutta vähän on kyllä tullut nakerreltua sellaisenaankin! Sopii myös mainiosti esim. rocky roadiin! 🙂
Näyttääpä ihanalta! 😋
Kiitos <3