Halloweenkeksit

Boo! Täällä ollaan ensimmäiset halloween-reseptit tehty jo kuukausia sitten, mutta blogin puolelle tulevia herkkuja on kehitteillä juurikin NYT! Nämä mörkökeksit on serkuksia näille vaahtokarkkimöröille. Vaniljaiset halloweenkeksit on ihanan pehmeitä ja säilyvät hyvinä useammankin päivän! Väri on saatu sekoittamalla taikinaan pisara vihreää elintarvikeväriä, mutta möröistähän voi tietenkin tehdä juurikin tekijänsä mielikuvituksen mukaisia!

Joko te suunnittelette halloween-herkkuja? Mitä karmivaa aiotte valmistaa? 🙂

Halloweenkeksit

Ainekset (20 annosta)

140 g
voita (pehmeänä)
1½ dl
hienoa sokeria
1 rkl
vaniljasokeria (huom! ei vanilliinisokeria)
1
kananmuna
1 tl
leivinjauhetta
4 dl
vehnäjauhoja
+ vihreää elintarvikeväriä
+ karkkisilmiä
25 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Laita sivuun.
2. Mittaa toiseen kulhoon voi. Vatkaa se pehmeäksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää joukkoon sokeri ja vatkaa vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää voi-sokeriseokseen kananmuna koko aika sekoittaen.
4. Lisää nyt joukkoon jauhot kolmessa osassa edelleen vatkaimella sekoittaen.
5. Kääntele lopuksi väriaine taikinan sekaan nuolijalla.
6. Pyörittele taikinasta pieniä palloja pellille, lisää silmät (voit lisätä myös paiston jälkeen) ja paista n. 8-10 minuuttia. Älä anna ruskistua liikaa! (taikinasta tulee kaksi pellillistä)
7. Paiston jälkeen jäähdytä ritilällä.
HUOMIOITAVAA! Jos epäilet karkkisilmien kestoa uunissa, voit painaa ne myös pehmeisiin uunista tulleisiin kekseihin tai kiinnittää suklaalla jäähtyneisiin. (Omamme oli Wilton ja pysyivät hyvänä) // edit, muutama on kommentoinut että myös wiltonin ovat sulaneet uunissa, joten suosittelemme kiinnittämään silmät juuri uunista tulleisiin pehmeisiin & lämpimiin kekseihin!
ruoka halloween leivonta makeat-leivonnaiset
Kommentit (6)
  1. Hei! Ohjeessa lukee suola, mutta raaka-aineluettelossa sitä ei ole. Tuleeko ohjeeseen suolaa? Tuleeko reseptiin useampi kananmuna, kun raaka-aineluettelossa lukee yksi, mutta ohjeessa on monikossa sana kananmunat?

    1. Hei, kiitos kommentista! Ohjeessamme oli aluperin käytössä suolaton voi, joten lisäsimme suolaa taikinaan. Muutimme reseptin tehtäväksi tavallisella voilla, joten suolaa ei tarvitse! 🙂 Kananmunaan oli jäänyt ylimääräinen t! Kiitos huomioista, ne on korjattu! 🙂

  2. Saisiko vinkkiä mistä näitä karkkisilmiä löytyy? 😊 Haluaisin leipoa näitä ihania keksejä lapsen kanssa, mutta hän ei varmaan montaa kauppaa jaksa kiertää 😅

    1. Omamme löysimme citymarketin hyllystä 🙂 (leivontatarvikehyllystä). Mutta kivijalkaliikkeistä mm.Confetissa ja Juhlamaailmassa olen myös nähnyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *