Fazerina-fudge
Fazerina-fudge maistuu juuri siltä miltä sen kuuluukin – fazerinalta. Koostumus on ihanan silkkisen pehmeä ja maku appelsiinin ja tryffelin huumaa. Nämä valmistuu ns. “helpolla” fudgetyylillä, eli kondensoitua maitoa apuna käyttäen. Et siis tarvitse lainkaan lämpömittaria tai digitaalivaakaa, mikro riittää (tai vaihtoehtoisesti vesihaude)! Koska fazerinassa ja pätkiksessä (suklaalevyt) on melko samanlaiset koostumukset, voit tehdä myös pätkiksestä vastaavanlaisia fudgeja!
Fudge reseptejä ei voi olla KOSKAAN liikaa ja ne onkin usein teidänkin toiveenanne. Meiltähän löytyy blogista useita ihania fudgereseptejä, suosituimpia varmaankin salmiakkifudget, biscoff-fudget, suklaa-karamellifudget sekä lakufudget. Kokeile edellämainittuja jos juuri fazerina tai pätkis ei ole sinun makuusi! Osassa resepteistä käytetään sitä monien pelkäämään lämpömittaria, mutta ei hätää, kurkkaa vinkit makeisten valmistukseen täältä! Lämpömittari on muutenkin sen verran kätevä kapistus, että emme voi kuin suositella! Vaakaa myös.
Fazerina-fudge on ihanaa, ja fudget hävisivät jo parempiin suihin. Ensi kerralla teemme pätkis-levyistä samaan tyyliin. Itse tykkäämme pakata makeislahjat lähes aina lasipurkkeihin, mutta myös kauniit elintarvikekäyttöön sopivat sellofaanipussit toimii. Sekä muutkin rasiat. Fudget ja vaahtokarkit kannattaa pakata melko ilmatiiviisti, jotta ne eivät pääse kuivahtamaan.
Huomenna joulukalenterista löytyy helppo ja herkullinen leivottava jouluksi tai vaikkapa uudeksi vuodeksi (oikeastaan tämä sopii herkuteltavaksi milloin tahansa kun herkkunälkä yllättää). Pakko sanoa, että sieltä on tulossa semmoinen herkkujen herkku, että taitaa mennä meidän tämän vuoden suosikkiemme kärkeen! Huomiseen siis.
Seuraathan meitä myös instagramissa @drjinna
Fazerina-fudge
Ainekset (20 annosta)
- 2
- Fazerina-levyä (eli n.240g)
- 100 g
- maitosuklaata (tumma suklaa käy)
- ½ tlk
- kondensoitua maitoa
- 1 rkl
- voita
- + koristeeksi pähkinää, nonparelleja, appelsiininkuorta
Tee näin:
- Vuoraa n. 24cm pituutta oleva leipävuoka vuoka foliolla tai leivinpaperilla. Pilko suklaat. Jätä toisesta Fazerina-levystä n. reilu puolet sivuun.
- Mittaa pilkotut suklaat, voi ja kondensoitu maito lämpöä kestävään kulhoon.
- Lämmitä mikrossa aina välillä sekoittaen, kunnes suklaa ja voi on sulanut kondensoidun maidon joukkoon.
- Kaada seos vuorattuun vuokaan. Jos se ehtii vähän jähmettyä, voit painella sitä vuokaan lastan avulla.
- Koristele lopulla pilkotulla Fazerinalla ja muilla haluamillasi koristeilla ja laita sitten jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. Mutta massan voi myös tehdä edeltävänä iltana ja leikata aamulla.
- Leikkaa haluamaasi kokoon ja säilö ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa. Fudget säilyy parisen viikkoa viileässä.
Tämän reseptin voi huoletta TUPLATA jos haluat isomman satsin.
VINKKI! Jos haluat vielä vähän appelsiinisemman maun, voit myös raastaa pienen määrän appelsiininkuorta fudgemassaan.
Moikka! Minkälaista maitosuklaata paras käyttää ohjeeseen (sama kysymys koskien alkuperäisiä mikrofudgejanne)? Leivontasuklaata vai ihan perus Fazerin sinistä…? Ja onko mikä hyvä kaakaopitoisuus, jos sillä on näissä väliä. Kiitos vastauksesta! 🙂
Ihan perinteinen Fasun sininen toimii oikein hyvin! Olemme myös testanneet Brunbergin laktoosittomasta maitosuklaasta ja silläkin tuli hyviä 🙂 Mutta melkein kaikki toimii näissä, vähän vaikuttaa vaan pehmeyteen (ei kuitenkaan ratkaisevasti!). Mukavaa joulun odotusta sinne! 🙂
Moi! Minkäköhän verran näille uskaltais antaa säilyvyysaikaa kun lahjaksi ajattelin tehdä? 😊
Ainakin pari viikkoa viileässä huoletta! 🙂