Disneyland California-vierailulla

disneyland

Jatketaan edellisen postauksen tiimoilta, tosin tällä kertaa toisessa puistossa, nimittäin Kalifornian Disneylandissa! Me ollaan haluttu Disneylandiin pienestä saakka ja kun lähdimme matkaa suunittelemaan, oli aika selkeää että sinne suuntaamme. Valitsimme vierailun ajankohdaksi maanantain, jotta puisto ei olisi niin täynnä ja oli siellä silti paljon väkeä verrattuna kotimaan puistoihin. Me vietimme puistossa koko päivän, eli noin aamu kahdeksasta iltayhdeksään. Yllättävää kyllä, aika ei käynyt pitkäksi ja kierrellä jaksoi loistavasti.

Me vierailimme tällä kertaa ainoastaan itse Disneyland puistossa ja jätimme suosiolla California Adventuren toiseen kertaan. Jos haluat vierailla kummassakin puistossa, suosittelemme muutaman päivän lippuja, sillä nähtävää on PALJON! Ihan ensimmäisenä me suuntasimme ostamaan itsellemme Minni-korvat! Valikoimaa oli paljon ja meinasikin iskeä valinnan vaikeus. Korvat kustantavat noin 30 dollaria.

itsasmallworld

Ruoasta puheen ollen, meillä oli muutamia tiettyjä herkkuja ja ruokapaikkoja mitä halusimme ehdottomasti päästä testaamaan. Heti ensimmäisenä halusimme kokeilla Disneylandin ikonisia churroja (mitkä ei jostain syystä ole muissa Disney-puistoissa yhtä iso juttu kuin tuolla). Churrot olivat herkullisia, tuoreita ja lämpimiä. Ehdottomasti on kehiteltävä oma churro resepti vapuksi.

Kävimme päivän aikana kahdesti syömässä, lounaalla meksikolaisessa Rancho Del Zocalossa ja myöhemmin illalla The Golden Horseshoe ravintolassa. Kummatkin kelpo ravintoloita ja ateriat olivat 15 dollarin luokkaa (ja kuten Amerikassa on tapana, oli täälläkin annokset isoja). Ruoan hinta pyöri siis aika samoissa hintaluokissa kuin Universalillakin, mutta Disneylandin valikoima oli huomattavasti runsaampaa.

mickeybeignet

dolewhip

Toinen asia mitä halusimme ehdottomasti testata oli Mint Julep Barin Mikki Hiiren malliset Mickey Beignet-leivokset (sekä paikan nimeä kantava mint julep-juoman). Beignet-leivokset on kuin munkkeja, tosin ne yleensä tehdään tuulihattutaikinasta ja eivät sisällä täytettä. Leivokset saadaan tiskiltä kuumana tomusokerilla täytetyssä paperipussissa, ja ennen herkuttelua tulee pussia ravistaa jotta sokeri tarttuu herkkuihin! Paikan koko lattia oli täynnä tomusokeria! 😀 Mint Julep oli puolestaan mintun ja sitruunan makuinen raikas juoma. Sopi muuten täydellisesti Mickey Beignet herkkujen kanssa!

Jos kuitenkin lämpimien herkkujen sijaan tekee mieli jotain viileää, suosittelemme Tiki Juice Barin Dole whip jädeä! Suosituin maku on ananas, mutta myös mangoa ja vadelmaa oli tarjolla. Dole Whip on raikas ja kuohkea jäätelön ja sorbetin sekoitus. Ihan täydellinen aurinkoiselle säälle.

ogascantina

ogascantina

Herkkujen lisäksi puistossa on tietysti paljon nähtävää. Ihan ensimmäisenä suuntasimme Space Mountainiin, Matterhorniin sekä It’s a small Worldiin (minkä tunnusmusiikki on soinut suunnilleen siitä asti päässä…). Disneyland on jaettu erilaisiin puistoalueisiin, missä on kaikissa eri teema. Kun siirryt puistoalueelta toiseen, kaikki muuttuu: ympäristö, musiikki, hahmot ja jopa tuoksut (usko pois!). Ja se tekeekin puistossa liikkumisesta erityisen maagista. Pääset suunnilleen maailman ympäri yhdessä puistossa! Eri alueita on yhdeksän kappaletta: Main Street U.S.A, Adventureland, New Orleans Square, Critter Country, Star Wars: Galaxy’s Edge, Frontierland, Fantasyland, Mickey’s Toontown & Tomorrowland. Ja nämä kaikki on siis _vain_ Disneylandin puolella.

Odotimme itse (Star Wars faneina!) eniten Galaxy’s Edge puistoa! Ja pakko sanoa että emme pettyneet. Puisto oli ihan mahtava, ja tuntui kun olisi astunut elokuvien setteihin. Joka paikassa oli hahmoja pukeutuneena ja bongasimme ainakin Stormtroopereita, Reyn, Kylo Renin sekä tottakai Chewbaccan! Galaxy’s Edgessä suosittelemme suuntaamaan myös drinksuille Oga’s Cantinaan. Yhdessä drinkissä on parakrassin (sichuan flower) kukkaa, mikä saa suun kihelmöimään ja menettämään tuntoaistin hetkellisesti, mielenkiintoinen kokemus.

galaxysedge

Suosittelemme suuntaamaan puistoon heti aamusta, mikäli haluat jonotusta nopeuttavia fast passeja tai boarding passin uuteen Star Wars: Rise of the resistance ajeluun (mikä on kaiken vaivan arvoinen). Yksi mitä myös kannattaa hankkia on Disneylandin oma sovellus. Näet sieltä mm. puiston kartan, missä hahmot liikkuu, laitteiden jonotusajat sekä voit tilata ja maksaa ruoat etukäteen sovelluksella, vähentäen omaa jonotusaikaa. Sovellusta tarvitaan myös tuohon yllä mainittuun Rise of the resistance laitteeseen. Laite on niin suosittu, että heti puiston auetessa täytyy napata boarding pass laitteeseen (passin saa vain jos olet puiston sisällä)! Boarding passin saatuaisi, saat ryhmänumeron (esim. 15) ja sovelluksesta pystyt seuraamaan milloin sinun ryhmääsi kutsutaan laitteeseen. Tämän jälkeen sinulla on kaksi tuntia aikaa saapua laitteelle tai paikka annetaan eteenpäin. Passit menevät puiston auettua ihan minuuteissa, joten mikäli laitteeseen haluaa, on puistossa oltava heti sen auetessa.

disneyland

disneyland

Kaiken kaikkiaan Disneyland visiittimme oli todella onnistunut ja sinne jäi meillä kova ikävä. Ehdottomasti myös Pariisin ja Floridan versiot (varsinkin Disneyworld) kävi kiinnostamaan ja taidaimme alkaa suunnitella matkaa niille suunnille, heti kun tilanne maailmalla paranee. Täytyy sanoa, että Disney-musiikkia on tullut kuunneltua tavallista enemmän. Kurkkaa lisää Disneyland-reissustamme instagramin kohokohdistamme.

Jos teillä heräsi jotain kysymyksiä matkasta tai Disneylandista, vastaamme mielellämme. Kurkkaa myös Universal Studios kirjoituksemme. Kivaa viikonloppua ja jaksamisia kaikille. <3

ruoka jaatelo munkit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *