Cheddarkeksit – Joulukalenteri luukku 7

Meillä ei pahemmin suolaisia herkkuja blogissa ole, vaikkakin suolaiset herkut on kyllä meidän mieleemme! Tässä tulee nyt kuitenkin ihana ja helppo suolainen herkku, mikä sopii lahjaideaksi vaikkapa juuston ystäville. Nämä cheddarkeksit ovat herkullisia sellaisenaan tai juurikin juuston kanssa nautittuna.

Käytimme itse vaaleaa ja tummaa cheddaria 50/50 taikinassa, mutta suosikkisi käy. Suosittelemme kuitenkin kekseihin vahvemman makuista cheddaria, jotta keksit säilyttävät juustoisen maun!

Cheddarkeksit

Ainekset (50 annosta)

3½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
cayannepippuria tai chilijauhetta
5 dl
cheddarjuustoraastetta (vahvaa)
225 g
voita

Tee näin:

  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään monitoimikoneessa (tai hyvässä blenderissä). Sekoita kunnolla sekaisin ja lisää sitten juusto sekä voi.
  2. Sekoita monitoimikoneessa kunnes seoksesta muodostuu taikina. Voit sekoittaa myös käsin, mutta siinä menee hetki kauemmin (taikina on myös melko kovaa, se ei haittaa). Jos tuntuu että seos on liian kuivaa, voit lisätä 1-2 tl jääkylmää vettä. Laita valmis taikina kelmussa jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kauli jäähtynyt taikina jauhon avulla haluamasi paksuiseksi taikinaksi. Teimme itse vähän paksumpia, mutta tästäkin ohuemmat onnistuu hyvin (parin millin paksuiset). Voit leikata taikinaa muoteilla tai pizzaleikkurilla neliöitä.
  4. Aseta pellille, jätä pienet välit ja painele pienet reiät niihin. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia uunin tehosta riippuen tai kunnes cheddarkeksit on kullanruskeita.
  5. Anna jäähtyä ja herkuttele!

SÄILYY NOIN VIIKON TAI KAKSI ILMATIIVIISSÄ RASIASSA HUONENLÄMMÖSSÄ

ruoka naposteltavat jouluruoka
Kommentit (2)
  1. Kuolaan kohta mun näppiksen pilalle! NAM! 😀

    http://moumou.fi

    1. Älä! Tietokoneet on kalliita! 🙂 suosittelen kuitenkin kokeilemaan näitä! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *