16.Luukku – Kirsikka-macarons + arvonta
Macaronsien innoittajana toimi meidän yksi lempparituotteemme LUSH:ista! Snow Fairy-tuotteet tuoksuu ihanan makealta, jopa syötävän hyviltä 😉 Näissä macaronseissa rapeansitkeä kuori on hattaranmakuinen ja täyte ihanan kirsikkainen!
Ja hei – macaronseista puheenollen, 8.1.2017 macaronkurssi täyttyy pikavauhtia, ilmoittaudu mukaan osoitteesta leivontakurssit@gmail.com
Macarons-ohje (ala Kakkukatri);
200 g mantelijauhetta (n.4 dl)
200 g tomusokeria (n.3,3 dl)
140 g valkuaisia (n. 4 L -koon kananmunan valkuaista)
25 g sirosokeria (n.2 rkl)
60 g vettä (4 rkl)
200 g sokeria (n. 2 1/3 dl)
200 g mantelijauhetta (n.4 dl)
200 g tomusokeria (n.3,3 dl)
140 g valkuaisia (n. 4 L -koon kananmunan valkuaista)
25 g sirosokeria (n.2 rkl)
60 g vettä (4 rkl)
200 g sokeria (n. 2 1/3 dl)
+ muutama tippa Hattara-aromia
1. Siivilöi tomusokeri & mantelijauhe yhteen. Parhaimman lopputuloksen saat jos toistat tämän muutaman kerran tai hienonnat jauheet monitoimikoneella.
2. Laita puolet valkuaisista kulhoon. Vatkaa valkuaiset (yleiskoneella tai sähkövatkaimella) jämäkäksi marenkivaahdoksi lisäämällä vatkauksen aikana valkuaisten joukkoon 25g sirosokeria.
3. Laita vesi ja 200g sokeria kattilaan ja keitä seos 120 asteiseksi.
4. Kaada 120-asteinen sokerivesi ohuena nauhana marenkivaahdon joukkoon koko aika kunnolla vatkaten.
5. Jatka seoksen vatkaamista kunnes se on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Sekoita erillisessä kulhossa loput valkuaiset sellaisenaan sekä manteli-tomusokeriseos yhteen. Voit lisätä tässä vaiheessa joukkoon väriaineen. Laitoimme itse ripauksen valkoista väriainetta, jotta saimme macaronseista vaaleampia.
6. Marenkiseoksen jäähdyttyä kädenlämpöiseksi, voit sekoittaa sen manteli-tomusokeriseokseen. Lisää ensin pieni määrä marenkia, kääntele se joukkoon ja sitten lisää loput. Halutun värituloksen aikaansaamiseksi voit vielä lisätä väriä jonkin verran.
7. Kääntele seokset toisiinsa huolellisesti nuolijaa apuna käyttäen, oikea koostumus on kiinteä, mutta laskeutuu nuolijasta paksuna nauhana.
8. Kauho macaronmassa pursotinpussiin missä on pyöreä tylla. Pursota massaa kevyesti öljytylle pellille haluamasi kokoisiksi macaronseiksi.
9. Anna kuorien “kuivua” vähintään 30(-60min) minuutin ajan. Kokeile kuoren pintaa, jos se on kuiva, se on valmis uuniin.
10. Paista kiertoilmauunissa 120 asteessa tai tavallisella uunilla 140 asteessa 15-20 min. Kuoret ovat valmiita kun ne irtoavat pelliltä helposti.
2. Laita puolet valkuaisista kulhoon. Vatkaa valkuaiset (yleiskoneella tai sähkövatkaimella) jämäkäksi marenkivaahdoksi lisäämällä vatkauksen aikana valkuaisten joukkoon 25g sirosokeria.
3. Laita vesi ja 200g sokeria kattilaan ja keitä seos 120 asteiseksi.
4. Kaada 120-asteinen sokerivesi ohuena nauhana marenkivaahdon joukkoon koko aika kunnolla vatkaten.
5. Jatka seoksen vatkaamista kunnes se on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Sekoita erillisessä kulhossa loput valkuaiset sellaisenaan sekä manteli-tomusokeriseos yhteen. Voit lisätä tässä vaiheessa joukkoon väriaineen. Laitoimme itse ripauksen valkoista väriainetta, jotta saimme macaronseista vaaleampia.
6. Marenkiseoksen jäähdyttyä kädenlämpöiseksi, voit sekoittaa sen manteli-tomusokeriseokseen. Lisää ensin pieni määrä marenkia, kääntele se joukkoon ja sitten lisää loput. Halutun värituloksen aikaansaamiseksi voit vielä lisätä väriä jonkin verran.
7. Kääntele seokset toisiinsa huolellisesti nuolijaa apuna käyttäen, oikea koostumus on kiinteä, mutta laskeutuu nuolijasta paksuna nauhana.
8. Kauho macaronmassa pursotinpussiin missä on pyöreä tylla. Pursota massaa kevyesti öljytylle pellille haluamasi kokoisiksi macaronseiksi.
9. Anna kuorien “kuivua” vähintään 30(-60min) minuutin ajan. Kokeile kuoren pintaa, jos se on kuiva, se on valmis uuniin.
10. Paista kiertoilmauunissa 120 asteessa tai tavallisella uunilla 140 asteessa 15-20 min. Kuoret ovat valmiita kun ne irtoavat pelliltä helposti.
Kirsikkatäyte;
1½ dl voita, pehmeänä
3½-4 dl tomusokeria
2-3 rkl maitoa
-muutama tippa kirsikka-aromia
1. Vatkaile voita suurehkossa kulhossa muutama minuutti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
2. Lisää n. 3½ dl tomusokeria ja vatkaa hyvin hitaasti, jotta tomusokeri ei ala pöllyämään. Tarvittaessa voit peittää kulhon liinalla. Vatkaile kunnes sokeri on sekoittunut voin joukkoon.
3. Sen jälkeen lisää sähkövatkaimen/yleiskoneen nopeutta. Tässä vaiheessa voit myös lisätä kirsikka-aromin.
4. Vatkaa n. 2-3 minuuttia kunnes voikreemi saavuttaa sopivan kuohkeuden. Mikäli seos tuntuu liian kostealta, lisää loput tomusokerista. Tai jos seos on liian kuiva, laita 1 rkl (tai enemmän) lisää maitoa.
5. Lopuksi lisää väriaine ja vatkaa kunnes se on täysin sekoittunut voikreemin joukkoon.
Jos sinua kiinnostaa tehdä tuoreista ja purkitetuista kirsikoista täyte, suosittelen tekemään tällä reseptillä (vaihda vadelmat kirsikoihin & vähintään puolita satsi)!
Jos sinua kiinnostaa tehdä tuoreista ja purkitetuista kirsikoista täyte, suosittelen tekemään tällä reseptillä (vaihda vadelmat kirsikoihin & vähintään puolita satsi)!
Sitten itse arvontaan – Nyt yhdellä teistä on mahdollisuus voittaa itselleen tämä inspiraatiota herättänyt suihkugeeli <3 Kirjoita kommenttikenttään pitäisitkö tuotteen itselläsi vai antaisitko lahjaksi ja olet mukana arvonnassa (muista jättää sähköpostisi!). Arvonta-aika on tänään 16.12.2016. Voittaja julkaistaan huomisen luukun yhteydessä. Onnea matkaan!
Eilisessä arvonnassa voitti nimimerkki Melissa, sulle on laitettu meiliä! 😉
Eilisessä arvonnassa voitti nimimerkki Melissa, sulle on laitettu meiliä! 😉
Snow Fairy-suihkugeeli saatu LUSH:ilta.
-Dr.Sugar-
Itselläni, en ole tuota kokeillut ja houkutus suuri. 😀 lamerinquecit@gmail.com
Ihania ihania ihania 🙂 sopivat hyvin myös lahjapakettiin suihkugeelin kanssa nuo macaronssit! 🙂