Karamellisarvet
Karamellisarvet valmistetaan helposti ja nopeasti valmiista croissant-taikinasta (kuten Danerolles) sekä pehmeistä toffeemakeisista. Makeiset kääritään rullalle sarvien sisälle ja herkuttelijaa kohtaa ihana toffeinen yllätys. Itse toimme vielä lisämakeutta karamellisarviin pursottamalla pinnalle suklaaraidat ja ripottelemalla pieniä koristeita. Näistä tuli aivan ihania. Juuri täydellisiä nopeaan herkkuhetkeen tai vaikkapa joulun välipäiville. Meidän on kyllä pakko myöntää että nämä saattavat jäädä ihan ympäri vuoden käyttöön helppoutensa takia!
Jotenkin sitä on aina joka vuosi ihmeteltävä miten nopeasti tämä joulukuu meneekään. Huomennahan on jo kalenterissa puolivälin merkki! Vielä on tosin ihania reseptejä tulossa. Tällä viikolla on luvassa mm. meidän tämän vuoden suosikkimme… vähemmän yllättäen se on jälleen makeisresepti. Mutta ymmärrätte kun näette sen! Luotto on meillä kova!
Käytimme näissä sisällä PEHMEITÄ Werther’s Original-karamelleja. Niillä kovilla ei varmaan kovin pitkälle pötkittäisi (karamellisarvet saattaisi olla niitä käyttäessä kärähdyssarvet). Muutama toffee jää pussista yli, mutta onpahan jotain millä herkutella paistamisen lomassa, hih! Vaihtoehtoisesti voit samantien tehdä sarvia enemmän, niin saat karamellejakin uppoamaan lisää. Pohdimme hetken josko yhteen sarveen olisi mahtunut kaksi karamellia, mutta emme uskaltaneet kokeilla. Jos joku siellä ruudun toisella puolella rohkenee, ilmoittakaa meille miten kävi! 🙂
Huomasitko jo aiempien luukkujen ihanat reseptit vadelmavaahtiksiin, helppoon piparikakkuun ja jouluiseen juustotarjottimeen? Käy kurkkaamassa ihanien jouluisten herkkujen postaukset! 🙂
Liity seuraamme myös instagramin puolella @drjinna
Karamellisarvet
Ainekset (6 annosta)
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Valmistele uunipelti leivinpaperilla.
- Aukaise croissant-purkki, avaa croissantit ja aseta kolmion leveään päähän 1 toffeemakeinen.
- Kääri tiukalle rullalle vähän taikinaa venyttäen. Jätä taitoskohta peltiä kohti. Toista muiden croissanttien kohdalla. Voitele kananmunalla ja paista uunin keskitasolla kullanruskeiksi 10-15 minuuttia uunin tehosta riippuen.
- Anna sarvien jäähtyä hetki. Pursota sitten suklaata pinnalle ja koristele. Ja ei kun herkuttelemaan!
HUOM! Samasta karamellipussista riittää makeisia varmaan 2-3 kertaiseen satsiinkin, jos haluat tehdä kerralla enemmän.
Aah, tää menee testiin! 😍
Ihanaa joulun odotusta teille! Rokkaatte vuodesta toiseen. 🎁
http://moumou.fi
Kiitos Iina! <3 Ja samoin sinne! 🙂