Sitruuna-mustikkamuffinit

sitruuna-mustikkamuffinit

sitruuna-mustikkamuffinit

Ajateltiin jatkaa alkuviikon mustikka-lemonaden sitruuna-mustikkalinjalla ja leivoimme nämä sitruuna-mustikkamuffinit. Lähes poikkeuksetta lähetämme herkkujamme eteenpäin muille herkkusuille tai pakastamme vierasvaraksi, mutta nämä muffinit syötiin kyllä ihan kahdestaan. Siis tajuttoman hyviä. Ja paranee seuraavaan päivään saadessaan vähän mehevöityä. Mä kuulun tavallisesti vadelmajengiin ja pidän mustikoita vähän liian mietona omaan makuun leivonnassa. Mutta sitruuna vie mustikan ihan uusille leveleille ja korostaa mustikan herkkää makua happamuudellaan. Tehtiin muffinien pinnalle vielä herkullinen muru tuomaan pientä rapeutta ja toimii täydellisesti näissä. Eli jos kaipaat meheviä ja maukkaita muffineita, olet löytänyt etsimäsi!

Tähän reseptiin voit käyttää sekä tuoreita että pakastettuja mustikoita. Pakastettuja (varsinkin kaupan) mustikoita käyttäessä kannattaa olla varovainen ettet värjää taikinaa. Voit myös tomuttaa mustikat kevyesti perunajauhossa auttamaan estämään tätä. Mutta ainakin meidän pakastemustikat, jotka äitini kävi meille poimimassa olivat ihan tarpeeksi “kuivia”, milloin taikina ei muuttanut väriään. Kaupan mustikat ovat useammin vähän murskaantuneita ja lämpötilavaihtelu saattaa aiheuttaa mehujen vuotamista, niin ne ehkä kannattaa tomutella. Tietty taikinan värjääntyminen on vain esteettinen ongelma, makuun se ei vaikuta lainkaan.

sitruuna-mustikkamuffinit

sitruuna-mustikkamuffinit

Nam, nam ja vielä kerran nam! Niin hyviä olivat nämä sitruuna-mustikkamuffinit. Tekisi kyllä mieli tehdä vielä vadelmaisetkin versiot näistä, mutta toisaaltaan ei ehkä haluta herkutella taas kokonaista pellillistä kahdestaan. Jatketaan siis muiden mustikkaisten reseptien parissa ja jätetään lisämuffinit toiseen kertaan. Ja hei, jos sinä tykkäät mustikasta ihan sellaisenaan ja et niin perusta sitruunasta, voit jättää sen huoletta pois tai korvata vaikka pienellä määrällä kardemummaa. Kaikki toimii!

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Sitruuna-mustikkamuffinit

Ainekset (12 annosta)

140 g
voita (pehmeänä)
2½ dl
hienoa sokeria
2
kananmunaa
1 dl
maitoa (lämpimänä)
3 dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1
sitruunan kuoriraaste
200 g
mustikoita
Muruseos
2 rkl
pehmeää voita
2 rkl
sokeria
2 rkl
kaurahiutaleita
½ dl
vehnäjauhoja
45 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 25 min

Tee näin:

 

 

  1. Valmista muruseos nyppimällä kulhossa yhteen kaikki murun ainekset. Siirrä sivuun.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
  3. Lisää edellisten joukkoon lämmin maito, tässä vaiheessa taikina on todella löysää.
  4. Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa. Raasta joukkoon sitruunankuori.
  5. Nostele mustikat hellästi joukkoon nuolijalla. Jos mustikat ovat ”mehukkaita”, voit pyöritellä ne vehnä-tai perunajauhossa ennen taikinaan nostelua.
  6. Annostele 12 muffinivuokaan n.2/3 täyttäen (tai vähän yli) muffinipellille tai PAKSUIHIN muffinivuokiin. Ripottele muru muffinien pinnalle.
  7. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa kolmen päivän ajan.

Huom! Mikäli kaapistasi ei löydy sitruunaa tai et vain ole sitruunan ystävä, voit jättää sen pois ja lisätä taikinaan 1tl kardemummaa 🙂

ruoka leivonnaiset leivonta makeat-leivonnaiset
Kommentit (6)
  1. Kiitos ihanasta reseptistä. Tuli kaikkien aikojen parhaat muffinit. Maustoin ne vihjeenne mukaan kaardemummalla, kun sitruunaa ei kotona ollut.

    1. Ihana kuulla! Nämä on meidänkin suosikkeja!

  2. Mustikoita on, mutta ei sitruunaa, voiko laittaa Lemon curdia, pitääkö sitten jotain ainesosaa lisätä tai vähentää🤔

    1. Voi laittaa. Vähentäisin ehkä sen määrän maidosta, jotta koostumus pysyy hyvänä 🙂 Vaihtoehtoisesti voit tehdä muffineihin pienet reiät paiston jälkeen ja täyttää curdilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *